• FOTO: Knut S.Vindfallet

Alexander Ødegaard til 3. divisjon

Kampinfo

Laster...

Tidligere eliteseriespiller gjør comeback i Førde.

Den tidligere Rosenborg-, Sogndal-, og Viking-angriperen Alexander Ødegaard gjør comeback i norsk fotball for moderklubben Førde i 3. divisjon.

Ødegaard kommer fra franske Metz, der han ble fristilt fra kontrakten tidligere i sommer, skriver Firda. Proffeventyret i Frankrike ble aldri det helt store for 31-åringen, som nå vender tilbake til gamle trakter.

Angriperen med fire A-landskamper for Norge har skrevet under for to og et halvt år med gamleklubben. I Førde håper man at Ødegaard skal blir spilleklar til hjemmekampen mot Vik 11. august.

– Det gjenstår bare formaliteter mellom det franske og det norske fotballforbundet, og det bør være realistisk å få ham klar til Vik-kampen, sier daglig leder Jo Inge Gåsvær i Førde til Firda.

Ødegaard har vært en viktig økonomisk bidragsyter til Førde-fotballen gjennom prosenter fra hans overganger. I desember 2004 kostet han Rosenborg omtrent 10 millioner kroner da trønderne kjøpte ham fra Sogndal. Nå håper spilleren også å kunne bidra til å løfte klubben sportslig.

– Jeg har ikke lagt skjul på at jeg fortsatt har ambisjoner som fotballspiller. Jeg signerte for Førde fordi det var viktig for meg å få klarhet i hva jeg skal gjøre framover.

– Målet er opprykk til 2. divisjon i høst, og tabellsituasjonen ser god ut. Og om jeg kan bidra til at moderklubben min stabiliserer seg i 2. divisjon, hadde det vært morsomt, sier han.

Førde leder 3. divisjons avdeling 8 suverent med sju poengs margin etter drøyt halvspilt sesong. (NTB)

Spillerkort

Laster...

Siste sportsnyheter

se mer

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...