• 070507 Fotboll, allsvenskan, Elfsborg - Djurgården: Joakim Sjöhage mot Markus JohannessonNorway only

    FOTO: Digitalsport

Ny Brann-spiss klar

Kampinfo

Laster...

BERGEN: Den svenske spissen Joakim Sjöhage er klar for Brann. 20-åringen ble presentert på Stadion i dag.

- Det er en guttedrøm for meg å bli proff i et annet land. Å spille for Brann kjennes helt rett. De er et lag som vil vinne den norske Eliteserien og gjøre det bra ute i Europa, sier Sjöhage til bt.no.

20-åringen satt på tribunen da Brann møtte Tromsø søndag. Da lot han seg imponere over Brann-tilskuerne.

– Jeg merket hvor mye fotballen betyr for folket i Bergen, sier 20-åringen.

Elfsborg-talentet har signert for rødtrøyene ut 2010-sesongen.

- Jeg har vært i kontakt med Brann og vet om deres interesse. Men det som må skje før jeg får forhandle med dem, er at Elfsborg og Brann må bli enige seg imellom, sa Sjöhage til bt.no tidligere i dag.

Budet til Brann skal være i «flermillionersklassen».- Sjöhage er en spiller vi har fulgt i lang tid og som vi har sett flere ganger, sier sportssjef i Brann, Roald Bruun-Hanssen.

Med usikkerhet knyttet rundt Bengt Sæternes sin fremtid, og den store sannsynligheten for at Robbie Winters forsvinner senest etter sesongen, er Thorstein Helstad den eneste spissen som har kontrakt med Brann også neste sesong. Utenom Trond Fredrik Ludvigsen som er på lån i Strømsgodset.

- Vi har tre gode spisser, men to av dem kan forsvinne allerede i overgangsvinduet. Derfor er sjansen svært stor for at vi henter inn noen før neste kamp (19. juli mot Carmarthen Town), sier sportssjefen.

- Riktig å komme til Brann

I går kveld spilte Elfsborg kamp mot Halmstad, men Sjöhage var ikke i troppen. Fra å være fast inventar på førstelaget som vant serien i fjor, har Sjöhage bare startet to kamper i år, og er blitt byttet innpå i fem kamper.

- Klubben hentet inn en ny spiss, og vi er nå totalt fem spisser i klubben som konkurrerer om en eller to plasser på laget, sier Sjöhage.

- Det er definitivt et steg i riktig retning for meg å komme til Brann. Det er en stor klubb som spiller min type fotball, og de kan by på en ny start for meg, sier han.

Sjöhage har kamper på aldersbestemt nivå for Sverige og har ambisjoner om å få sin debut for A-landslaget innen kort tid.

Tror på snarlig avklaring

Bruun-Hanssen beskriver Sjöhage som en spiss som kan fungere både som en gjennombruddshissig Thorstein Helstad og en møtende Robbie Winters.

- Styrkene mine er at jeg er rask med ballen og går rett på mål. I tillegg er jeg 186 centimeter høy og brukbar i luften, men der kan jeg bli bedre, sier Sjöhage.

Det svenske stortalentet har et godt inntrykk av Brann og Bergen.

- Brann er en stor klubb med fantastiske supportere. Jeg har inntrykk av at folk er veldig glade i klubben sin, og at det ofte er fullt på kampene. Samtidig er Bergen en flott by jeg har besøkt noen ganger.

Fakta: Joakim Sjöhage

FØDT: 27. september 1986

HØYDE: 186 cm

VEKT: 72 kilo

KLUBBER: Målsryds IF, Dalsjöfors GOIF og Elfsborg (50 kamper, 10 mål)

MERITTER: Seriemester 2006

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...