• FOTO: Morten Hjertø

Her er Lille Vålerenga

Kampinfo

Laster...

ÅLESUND: Det er syv mann med Vålerenga-fortid i Aalesund. Søndag kveld kan gjengen i nordvest sende gamleklubben inn i nedrykksstriden.

Det blir spesielt å møte Vålerenga. Jeg håper virkelig at de taper én kamp til før de begynner å vinne igjen, sier Kjetil Rekdal, Aalesunds nyansatte trener som ledet Vålerenga frem til gull både i serie og cup.

- Vi må vinne denne kampen. Planen er å sende Vålerenga ned i bunnstriden, forteller Frank Mathiesen, keepertrener i AaFK og tidligere burvokter i Enga.

- Det blir litt rart, men aller mest moro. Jeg skal gjøre alt jeg kan for å bli klar til nettopp denne kampen, fastslår lårplagede Glenn Roberts, siste Vålerenga-skudd på den stammen som vokser seg større og større 570 kilometer nordvest for Oslo øst.

Distriktspolitikk

Egentlig er det ingenting rent geografisk som skulle tilsi at det kryr av Vålerenga-kjennere i Ålesund by. Ikke historisk heller.

At Aalesunds Fotballklubb er blitt et aldri så lite mini-Vålerenga, er underlig. For det finnes ingen samarbeidsavtale mellom Vallhall og Color Line stadion.

- Vi er en distriktsklubb som ikke har dyrt innkjøpte stjerner på laget. Når en ung spiller kommer hit, vet han at sjansene for å bli satset på er større enn hva det eksempelvis er i en stor klubb som Vålerenga, tror Amund Skiri, seriemester med Vålerenga i 2005 og en av krumtappene på et AaFK-lag som ligger i dødens posisjon nederst på eliteserietabellen.

- Jeg brukte jo hele tiden min i Vålerenga på å fortelle hvor fin klubb AaFK var. Nå ser jeg omsider ut til å ha blitt hørt, kommer det med et skjevt smil fra Skiri.

Kort tur for Rekdal

At Skiri, Rekdal og keepertrener Mathiesen har jugendbyen ut mot havet som arbeidssted, er kanskje ikke så rart. Både Skiri fra Åndalsnes og Mathiesen fra Ørskog spilte i oransje før de var en svipptur innom Vålerenga. Rekdal er fra Rekdal i Romsdal, en 50 minutters biltur unna Ålesund.

Det er svenske Johan Arneng fra Uddevalla, Lasse Olsen fra Gjelleråsen, Glenn Roberts fra Lindeberg og Alexander Mathisen fra Adamstuen som kan plasseres i en litt mer tilfeldig kategori.

Spesielt de to sistnevnte var det ventet at Oslo-fotballen skulle få mye glede av. Men de slo aldri til i Vålerenga. Derfor prøver de nå å få ny fart på karrieren i en litt mindre klubb i en litt mindre by (Ålesund har cirka 42 000 innbyggere).

Også den tidligere Lyn-spilleren, U-landslagsspiller Jonathan Parr fra Holmlia, har reist nordvestover.

Chelsea og Volda

- Jeg er takknemlig for at Vålerenga lot meg dra. Jeg ville til en mindre klubb hvor det er større sjanse for å få spilletid. Aalesund er en fin klubb med mange fine spillere. Jeg håper at det kommer flere unggutter fra Vålerenga oppover hit etterhvert, sier Glenn Roberts.

At han skulle havne på Sunnmøre, var det ikke mange som trodde da selveste Chelsea la ut agnet etter Glenn på nyåret i 2006. Stortalentet hilste både på José Mourinho og Didier Drogba i forbindelse med et treningsopphold i klubben.

Steget fra Stamford Bridge til 3. divisjonskamp for Aalesund 2 på Volda stadion blir gedigent.

- Det der med Chelsea ble kanskje hausset litt mye opp, er Glenns svar til alle som kaller overgangen som en nedtur.

Søndag kveld håper han å vise Vålerenga hva han er god for - hvis han blir kvitt lårproblemene som har plaget ham de siste dagene.

FAKTA:

Kjetil Rekdal

Alder: 39 år.

Nyansatt trener i Aalesund. Fikk sparken i Kaiserslautern i vår.

VIF-bakgrunn: Spiller fra 2000 til og med 2004

(spillende trener fra 2001). 21 mål på 116 kamper. Bare trener i 2005 og 2006, før han sa opp som trener etter 17 runder i 2006. Ledet klubben til seriegull i 2005, seriesølv i 2004 og til cupgull i 2002.

Frank Mathiesen

Alder: 39 år.

Keepertrener i Aalesund.

VIF-bakgrunn: Keeper i 1992, 1993 og 1994 da han studerte i Oslo. Førstevalg i 1993, reserve for Espen Strømme i 1992 og for Tore Krogstad i 1994.

Lasse Olsen

Alder: 34 år.

Angriper som kom fra Strømsgodset til Aalesund i 2004.

VIF-bakgrunn: Ingen A-kamper, men ble Norway Cup-mester på VIFs juniorlag i 1992. Sønn av den gamle VIF-spilleren Terje Olsen.

Alexander Mathisen

Alder: 21 år.

Midtbanespiller som ble solgt fra Vålerenga til Aalesund før årets sesong.

VIF-bakgrunn: A-lagsdebuterte som innbytter i 2004. Scoret to mål på totalt 21 opptredener før han sa takk for seg på Valle.

Glenn Roberts

Alder: 20 år.

Solgt fra Vålerenga til Aalesund i august i år.

VIF-bakgrunn: Debuterte med mål i sin første kamp fra start, borte mot Sandefjord i november 2006. Det ble hans eneste seriemål. Spilte totalt 16 kamper.

Johan Arneng

Alder: 29 år.

Midtbanespiller som kom til Aalesund fra Djurgården før årets sesong.

VIF-bakgrunn: Hentet fra Raufoss i 2001, solgt videre til Djurgården i 2002. Scoret fire mål og spilte

29 kamper.

Amund Skiri

Alder: 30 år.

Forsvars/midtbanespiller som ble solgt fra Vålerenga til Aalesund midt i 2006-sesongen.

VIF-bakgrunn: Kom før 2005-sesongen. Brukt både som midtstopper og midtbanespiller. Fikk med seg 25 kamper før han ble solgt tilbake til Aalesund midt i 2006-sesongen.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...