• FotballTippeligaenUllevål Stadion19.04.2009Vålerenga - BrannBjørnar Holmevik holder Dawda Leigh i draktaFoto: Eirik Førde

    FOTO: Digitalsport

Vil utvikle seg i fred

Kampinfo

Laster...

Dawda Leigh har løpt seg fra 2.-divisjon og inn i VIF-supporternes hjerter på noen måneder. Men 22-åringen har ingen planer om å havne i rampelyset av den grunn.

KJØP LIVE-TILGANG HER!

– Jeg merker absolutt forskjell i forhold til i fjor. Plutselig vet folk hvem jeg er, og det er både hyggelig og litt rart, smiler Dawda Leigh (uttales Li!).

22-åringen har akkurat avsluttet nok en treningsøkt på Valle, der han løp minst like mye som vi har sett ham gjøre i kamp etter kamp de siste månedene. Det er ingen overdrivelse å si at Dawda har vært en av sesongens store overraskelser, men Ellingsrud-gutten tar det hele med stor ro.

Overgangen fra 2. divisjonsspill i Skeid til eliteseriespill har 22-åringen foreløpig taklet med glans. Han har startet ni av ti kamper (kom inn i 46. minutt mot Tromsø i tredje serierunde), og har fått med seg 774 eliteserieminutter der han knapt har slått en eneste feilpasning. VIFs supporterskare har trykket talentet til sitt bryst, og Dawda selv er også godt fornøyd med måten han har startet sin VIF-karrière på.

Følte seg undervurdert

– Nei, jeg kan vel ikke klage akkurat! I startet var det ikke så mange som visste hvor gode jeg og Mos (Abdellaoue) egentlig var. Mange lurte nok på hvorfor Vålerenga hadde giddet å hente to fra 2. divisjon, og jeg følte at vi ble litt undervurdert. Jeg håper jeg har klart å forandre på det inntrykket nå, sier han.

Og det er nok ikke mange som undervurderer kantspilleren nå lenger. Dawda har fått jevnt gode karakterer på diverse spillerbørser, og er flere ganger blitt kåret til banens beste spiller av både tilskuere og media. Men hadde du spurt 22-åringen for noen måneder siden, hadde han svart at han var storfornøyd med bare å ha på seg VIF-drakta.

–Helt ærlig, da jeg spilte på Skeid og Vålerenga viste interesse, så drømte jeg bare om å få lov til å være i stallen. Ikke misforstå, jeg hadde absolutt tro på mine egne ferdigheter. Men at det skulle gå så fort...

En som ikke er spesielt overrasket over 22-åringens utvikling er VIFs hovedtrener Tor Ole Skullerud. «Toro» kjente Dawda godt fra før, blant annet gjennom U19-landslaget.

– Skal få jobbe i fred

– Allerede da var han en spennende spiller. Det har muligens overrasket mange at Dawda har etablert seg hos oss allerede, men jeg har sett potensialet i ham lenge, sier Skullerud, som ikke legger skjul på at 22-åringen er en spiller vi nok kommer til å se en god del til fremover. Men «Toro» understreker at Dawda skal få lov til å utvikle seg i sitt eget tempo.

– Det er ingen grunn til å stille for store forventninger til ham. Han må få lov til å jobbe videre i ro og fred slik det passer ham. Dawda er ikke en av dem som skal dra lasset, det er opp til de mer etablerte.

Hang på løkka

Og Dawda har ingen planer om å dra noe lass på en stund. Han er bare storfornøyd med å få spille fotball på favorittlaget, slik han drømte om da han hang på løkka med kameratene i barndommen.

– Du skulle sett oss, vi var på løkka fra morgen til kveld og spilte fotball! Det er det jeg alltid sier til barn som vil bli gode fotballspillere, heng masse på løkka og ha det gøy, smiler 22-åringen, som ikke legger skjul på at han godt kunne klart seg uten all oppmerksomheten som følger med det å være profesjonell fotballspiller.

Å bli gjenkjent på gata og skrive autografer er bare hyggelig, men å stille opp for media i tide og utide er ikke Dawda spesielt fan av. Ellingsrudgutten er svært ydmyk i forhold til egne prestasjoner, og vil helst utvikle fotballtalentet uten at «alle» vokter hvert spark han tar.

Men det er lett å legge merke til Dawda på banen – bare se etter han med den karakteristiske løpestilen: krummet nakke, lange, gyngende skritt og et dypt konsentrert ansiktsuttrykk.

–Det er faktisk mange som har kommenter hvordan jeg løper i det siste! Jeg har alltid løpt sånn, og har egentlig aldri hørt noe særlig om det før nå. Men det bryr jeg meg ikke noe om, bare morsomt at folk legger merke til det, ler han.

I kveld er det Strømsgodset som gjester Ullevaal, og etter torsdagens nervepirrende byderby – der Dawda glitret på kanten – er seiershungeren stor i VIF-miljøet. 22-åringen er selvsagt med i troppen, men nekter å gå med på at han er fast i startelleveren.

–Nei, jeg er ikke det. Jeg tenker ikke sånn selv i hvert fall. Jeg må prestere på hver eneste trening, og hvis jeg er god nok så er jeg så heldig at jeg får starte. Håper jeg får det mot Godset også, sier han.

Som om noen tviler på det.

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...