• AVGJORDE: Her har Mikkel Diskerud nettopp satt inn 2-0 for Stabæk mot LSK. Det viste seg å bli seiersmålet i Stabæks 2-1-seier.

    FOTO: SCANPIX

Farnerud og Mix senket Lillestrøm

Kampinfo

Laster...

Stabæk-LSK 2-1: Stabæk var det mest effektive, og sikret tre poeng.Det har gått 10 år siden forrige gang Lillestrøm lykkes med å slå Stabæk på bortebane i eliteserien. Heller ikke etter dagens møte med Stabæk skulle bli en jubelkveld for Lillestrøm.Stabæks kaptein Pontus Farnerud hadde bestemt seg for å forlenge statistikken. 12 minutter var spilt av kampen da playmakker Veigar Pall Gunnarson på vakkert vis la igjen ballen til den skuddglade svensken. Fra om lag 20 meter bredsidet han ballen i det høyre hjørne bak en ikke sjanseløs Stefan Logi Magnusson i Lillestrøm-målet.Utover i den første omgangen jevnet spillet seg mer ut, men det var Stabæk som var det førende laget. Både Gunnarson og Mikkel Diskerud hadde gode muligheter til å øke ledelsen, og sistnevnte skulle lykkes.Mix økte ledelsen

Spilleren som slo igjennom for Stabæk i 2008 sesongen mottok en fin gjennombruddspasning fra målscorer Farnerud like før pause, og alene med Logi Magnusson gjorde unggutten inten feil og lobbet vakkert inn 2-0.Lillestrøm hadde vanskeligheter med å skape de store sjansene og Erling Knudtzon skudd eller innlegg like før pause var de nærmeste Henning Bergs mannskap kom i den første omgangen.Tidlig LSK-reduseringI en kamp med to effektive lag der Stabæk scoret på begge sine sjanser i den første omgangen, ville ikke Lillestrøm være noe dårligere.10 minutter ut u den andre omgangen lekte Edwin Eziyodawe seg med Vegar Hedenstad ute på den venstre siden. En svimmel Hedenstad kunne konstatere at Eziyodawe fikk lagt inn ballen til goalgetter Anthony Ujah som hadde få problemer med å nikke inn reduseringen fra kloss hold.Uavgjort-spesialisten fra Romerike (10 kamper i årets eliteserie) fikk tilbake troen på poeng, men laget var heldige som slapp unna Stabæk-scoring like etter.Etter 63 minutter avsluttet Jan Banan Tømmernes et fint Stabæk-angrep ved å sette ballen i stolperota.Ujah med sjanserLillestrøm svarte omgående, men dessverre for Kanarifansen var Ujah i ubalanse da han avsluttet like utenfor Stabæk-målet. Samme mann var på farten etter 80 spilte minutter da han raget høyest i lufta på en corner. Dessverre for LSK gikk headingen rett på Jon Knudsen i Stabæk-målet. Like før slutt var spissen nok en gang frempå, men headingen gikk like tilside for målet.Lillestrøm kjempet for utligning, men måtte konstatere at Stabæk klarte å holde unna. Dermed tok Stabæk med seg alle tre poengene fra oppgjøret og Lillestrøms svake høstsesong fortsetter.

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...