• Leo Olsen har tidligere spilt for Tromsø. Her er han i duell med Micke Dorsin.
  • Per Ciljan Skjelbred er nylig blitt far til en sønn.

Trodde de hadde en privat samtale, men mikrofonene stod på

Kampinfo

Laster...

TV 2-kommentatorer kalte eliteseriespiller for neger, gjorde narr av trøndere og satte spørsmålstegn ved om Ciljan er gammel nok til å være far.

  • Hør kommentarene og se video i vinduet øverst i saken

- Det kunne vært verre.

Det sier Øyvind Alsaker til Aftenposten.no etter at han er blitt gjort klar over at «samtalen» mellom han og Lars Bohinen ble sendt på luften.

Mens spillerne varmet opp til kamp gjorde TV2-kommentatorene det samme.

TV2s seere kunne ennå ikke følge det som skjedde på Hønefoss, men det kunne Altibox sine over 200 000 abonnenter. Det visste ikke kommentatorene, og de var heller ikke klar over at mikrofonene som lå på bordet foran dem var slått på.

I det de to kaller «oppvarmingen» til kommenteringen av den direktesendte kampen, beskriver de det de ser på banen.

Lars Lafton får gjennomgå fordi Bohinen mener han har mage. Rosenborg-supporterne i Kjernen får høre at Alsaker parodierer dem på trønderdialekt, og Hønefoss sin reservekeeper Steve Clark kalles «a fucking joke» av den rutinerte TV2-mannen.

(Artikkelen fortsetter)

Øyvind Alsaker (t.v) og Lars Bohinen (t.h) kommenterte kampen mellom Hønefoss og RBK. (Foto: Digitalsport)- Er vel en neger da

Videre kommenterer de navnet til Christopher Leo Olsen. Alsaker sier «Leo Olsen. Hva er det for noe?», før Bohinen svarer «Er vel en neger da».

Alsaker svarer med å parodiere Nils Arne Eggens uttalelser fra Anthony Annan-debatten etter RBKs kamp mot Vålerenga: «Ja, han er mørk, æ si itj mer».Statistikksenter Eliteserien:- Tidlig å få barn

Til slutt snakker de om Per Ciljan Skjelbred som nylig er blitt far. Bohinen spør hvor gammel Ciljan er, og Alsaker svarer 24. Bohinen sier «Tidlig å få barn», før Alsaker svarer «Ute på bygdene vet du. Faen de lager jo unger». Bohinen svarer «Ja, en helt annen mentalitet».

TV2-profilene vet ikke at kommentarene har vært på luften før Aftenposten.no ringer dem i formiddag. De beklager at det de trodde var en samtale mellom dem to, ble tilgjengelig for mange flere.

Slik forklarer de det som ble sagt.

- I teorien kunne det faktisk vært mye verre enn dette. I minuttene før du går på direktesending så skal adrenalinet pumpes opp, det du sier er ikke innom hjernen en gang. Alt det der er bare usammenhengende babbel, det har ingenting om hvem jeg er eller hva jeg står for, sier Øyvind Alsaker til Aftenposten.no.

Han beklager hvis noen føler seg støtt, men mener det hele må forstås ut fra sammenhengen som ordene ble uttalt i.

- Det er en helt spesiell sinnsstemning. Du har lest deg veldig opp på kampen på forhånd. Det er nesten som to tungvektboksere som skal i ringen. Det er ubehagelig at det som er ment for den private sfære kommer ut for offentligheten, sier Alsaker videre.

Han understreker at hans kommentar om Leo Olsen var sagt på trøndersk, og ment som en parodi på det Nils Arne Eggen sa etter at mediene satte fokus på Anthony Annans oppførsel i kampen mot Vålerenga. Kommentarene om keeperen var en oppfølger av noe han og Bohinen hadde snakket om tidligere i sesongen, krigsmalingen Clark bruker.

Også Lars Bohinen beklager at kommentarene har sluppet igjennom på sendingen.

Han sier det overhodet ikke ligger noe rasistisk bak kommentaren om Christopher Leo Olsen.

- Jeg og Øyvind sitter bare der og slenger ut kommentarer om det som skjer på banen. Det er sagt i en spøkefull tone. Jeg husker ikke akkurat hva som skjedde. Han har jo et veldig norsk navn, og så kom han løpende mot oss akkurat da. Det er sagt i en privat sfære.

- Skjønner du at det kan oppleves annerledes for andre?

- Ja, det skjønner jeg.

- Spiller hudfarge noen rolle?

- Nei, hudfarge spiller ingen rolle for meg. Jeg har full respekt for han, understreker Bohinen.

Sportssjef i TV2, Bjørn Taalesen, beklager at kommentarene fra Alsaker og Bohinen kom på luften.

- Det er en stor søndag, med mye teknisk som kan gå galt. Det har vært en menneskelig svikt her, noe som kan forekomme.

- Er ikke innholdet i det som blir sagt mer alvorlig enn at det er en teknisk svikt?

- Det er vanskelig å kommentere noe som ikke er ment for offentligheten. Dette kan blåses opp til det ugjenkjennelige. Ting virker mye verre når det er på luften. Jeg har hørt mye verre ting enn dette.

- Men de er vel på jobb for TV 2 når de sier dette?

- Ja, det er de. Men det var sagt i en privat sfære.

- Vil dette får noe etterspill for de to?

- Nei, det vil det ikke.

- Skjønner du at folk kan oppleve Alsaker og Bohinen som blærete og ovenpå der de sitter og slenger bemerkninger om spillere og publikum?

- Du får bare lage dine egne beskrivelser av dette, svarer Taalesen.

Han sier TV2 ikke har fått en eneste tilbakemelding på dette, noe han mener tyder på at ikke mange har fått det med seg.

- De hadde ikke mikrofonene på seg, men de lå på et bord foran dem. Dessverre var de ikke skrudd av.

Lars Bohinen hadde allerede rukket å snakke med Cristopher Leo Olsen da vi oppnådde kontakt med ham etter dagens trening

- Lars har forklart det som skjedde, og beklaget det. Det satte jeg pris på. Det er sånn som kan skje. Det var en liten slengbemerkning som var humoristisk ment.

- Jeg hører på kommentaren hans at det ikke er rasistisk, sier Leo Olsen.

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...