• FOTO: MMS: Erli Berg Daneshmand

Kjøpte egen hjertestarter

Kampinfo

Laster...

ÅRÅSEN: LSK-trener Tom Nordlie vil føle seg trygg på hjemmebane.

- Jeg var 17 år da jeg fant far død i bilen. Jeg prøvde med gjenopplivning, men det hjalp ikke, sier Tom Nordlie til Aftenposten.no.

Mandag gjennomførte Lillestrøm førstehjelpskurs med innføring i bruk av hjertestarter, bare dagen etter at Anders Rambekk ble sendt til sykehus med hjerteflimmer i pausen av seriekampen mot Brann.

Tenker på familien

Nå har Tom Nordlie like godt bestilt sitt eget apparat, som han fikk utlevert under fredagens trening på Åråsen.

- Folk bruker mye penger på forsikringer og innbruddsalarmer, men jeg synes også det er viktig å ta vare på familien og seg selv, sier Nordlie og forteller at han betaler 397 kroner i måneden for å ha hjertestarteren og at familien allerede har fått opplæring i bruken av den.

- Kona og jeg har familiemedlemmer på hver side som har vært plaget med hjertet. På hennes side har de tatt bypass-operasjoner, mens på min har de dødd. Det er en ekstra sikkerhet å ha en hjertestarter hjemme, derfor ba jeg om det selv.

Munn-til-munn-metoden

I 2002 reddet han livet til en av spillerne på Sandefjord da han var sjef i vestfoldklubben. Per Martin Haugen kollapset på trening, men kom til hektene etter at Nordlie hadde utført hjerte- og lungeredning.

- Det gikk heldigvis bra. Sånt setter idretten litt i perspektiv, sier LSK-treneren.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) krever at klubbene som skal spille europacup neste år, må ha utført hjertesjekk på sine spillere. Nordlie er glad for det økende fokuset på utøvernes helse, og håper flere investerer i en hjertestarter til hjemmet.

- Jeg vil oppfordre andre til å gjøre det samme. Det er omtrent 10.000 hjertestanser i året, flere enn antall bilulykker.

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...