• ÅLESUND 20120729.Eliteserien 2012. Aalesunds Tremaine Stewart (t.v.) og Enar Jääger (t.h.) feirer 2-1 under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Stabæk på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld.Foto: Svein Ove EkornesvÃ¥g / NTB scanpix

    FOTO: Svein Ove Ekornesvåg

Aalesund-seier på tomgang

Kampinfo

Laster...

Slo bunnlaget Stabæk 3-1 etter en svært tafatt forestilling.

Aalesund - Stabæk 3-1:

ÅLESUND (smp.no):Aalesund bruker å slite i seriekampene som spilles i etterkant av torsdagskamper i europacupen. Av ni slike søndagskamper hadde Aalesund bare vunnet en kamp. Den tiende ble ikke særlig bedre, selv om den til slutt endte med en knepen seier.

AaFK hadde ballen klart mest, men var fryktelig omstendelige og upresise, og greide sjelden å sette bunnlaget fra Bærum under press. Sunnmøringene skal være glad for at det var eliteseriens klart dårligste lag som var på besøk, for det som ble prestert var ikke veldig mye å rope hurra for.

Det var imidlertid mer enn nok til å slå et dårlig Stabæk-lag, og med scoringer av Daniel Arnefjord, Tremaine Stewart og Fredrik Ulvestad, ble det til slutt en komfortabel 3-1-seier.

Stabæk best i første omgang

Det var ventet at AaFK ville kjøre over bunnlaget Stabæk fra start, men så var slett ikke tilfellet.

Det var i stedet Stabæk som gikk offensivt til verks, og kom til en stor sjanse allerede etter ett minutt. Et frispark fra seksten år gamle Herman Stengel ble slått hardt inn i AaFKs felt, og Jørgen Hammer fikk gå opp helt upresset og heade fra seks meter. Beklageligvis for Stabæk gikk headingen utenfor mål.

Etter 11 minutter var Stabæk farlig frampå igjen. Franck Boli fikk god tid i AaFKs sekstenmeter til å fyre av både en og to ganger, men ivorianeren driblet seg bort og kom aldri til skudd.

Tafatte AaFK

Hjemmelaget var fryktelig daffe i denne perioden, og kom ikke til en brukbar mulighet før det var spilt 15 minutter. Michael Barrantes mottok ballen av Kjell Rune Sellin utenfor sekstenmeteren, og med venstrebeinet skjøt Barrantes like utenfor målet til Jan Kjell Larsen, som kom inn for en skadet Mande Sayoube minutter i forveien.

Dette vekket sunnmøringene, som gradvis tok over kampen uten å imponere, verken med godt spill eller store sjanser. Tempoet var dårlig, og det så ut som AaFK tenkte mer på den kommende europaligakampen mot APOEL Nicosia på torsdag, enn å krige for tre poeng mot bunnlaget Stabæk.

Kontringsspiller Boli

Vi så lite til Stabæk i denne perioden, før Boli fikk en lang kontringsball i det 28. minutt. Boli løp fra Daniel Arnefjord, men kom litt skrått på mål slik at skuddet gikk utenfor.

En lignende situasjon skjedde seks minutter senere da Boli parkerte Jo Nymo Matland på venstresiden. Men nok en gang kom lynraske Boli for skrått på mål og skuddet gikk utenfor.

Selv om AaFK hadde ballen mest, virket Stabæks sjeldne angrep mye farligere. Stian Sortevik fikk en bra skuddmulighet etter 37 minutter, men skuddet gikk rett på Sten Grytebust, som fikk reddet til corner.

Arnefjords sjette

Men det var likevel AaFK som scoret først, ved toppscorer Daniel Arnefjord. Et hardt frispark fra Jo Nymo Matland gikk rett på hodet til midtstopperen Arnefjord, som stusset ballen kontrollert i mål. Det var Arnefjords sjette seriemål for sesongen. Da var det spilt 42 minutter, og man trodde AaFK kunne gå til pause med ledelse.

Men den gang ei. Franck Boli utlignet flere minutter på overtid etter dårlig forsvarsspill av AaFK. Boli snappet opp ballen i AaFK-feltet og satte den kontant til venstre for Grytebust og i mål. Det var ikke mer enn Stabæk fortjente etter å ha skapt mest i første omgang.

Hårføner

AaFK fikk ganske sikkert en kraftig skjennepreken av Kjetil Rekdal i pausen. Og det hjalp. For AaFK ble mer direkte og bedre i andre omgang.

Lars Fuhre kom inn som et friskt pust på venstrekanten etter pause, og kom til mange gode innlegg i åpningen av omgangen, uten at noen AaFK-spillere greide å tuppe ballen i mål.

Den gode åpningen på omgangen varte imidlertid ikke stort mer enn ti minutter, og kampen begynte igjen å ligne på slik den var i første omgang. AaFK trillet ball i ganske bedagelig tempo, mens Stabæk ble spilt lavere og lavere, og satset nærmest utelukkende på kontringer. Boli og lagkameratene var likevel minst like farlige som AaFK foran mål.

Magi fra Stewart

Så ut av ingenting kom det plutselig litt fotballmagi fra Tremaine Stewart. Jamaicaneren mottok ballen på høyresiden, driblet seg innover i banen og limte ballen i motsatt hjørne, utagbart for keeper Jan Kjell Larsen. Da var det spilt 64 minutter.

Boli og Stabæk fikk en stor mulighet etter 71 minutter, etter flott forarbeid av Fredrik Brustad. Brustad rundlurte Matland på venstresiden, og slo inn til Boli, som var helt alene i feltet. Ivorianerens avslutning gikk imidlertid utenfor mål.

Like etterpå kom Stabæk til to nye nesten-muligheter og AaFK-forsvaret levde farlig.

Straffescoring

Mmot slutten hadde AaFK god kontroll, og fikk straffespark da en god Lars Fuhre ble felt innenfor sekstenmeteren. Fredrik Ulvestad var sikker fra ellevemeteren og fastsatte sluttresultatet til 3-1 i det 87. minutt.

Dermed vant AaFK til slutt komfortabelt etter en rimelig dårlig fotballkamp. AaFKs femtende kamp på rad i eliteserien uten tap.Vi fulgte kampen direkte her

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...