• Fredrikstad 20120827.Kamp i eliteserien i fotball mellom Fredrikstad og Aalesund på Fredrikstad stadion 27. august 2012. Tremaine Stewart (lengst til venstre) feirer 2-0-scoringen til Aafk.Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Rekdals første borteseier på 20 kamper

Kampinfo

Laster...

Og nå ser det helsvart ut i Plankebyen.

Fredrikstad-Aalesund 1-3:

FREDRIKSTAD STADION: Med søndagens Sandnes Ulf-seier hadde Fredrikstad kniven på strupen hjemme mot AaFk.

For å tette luken i bunnen av tabellen var kun tre poeng godt nok, men håpet om full pott brast fryktelig fort. AaFK vant sin første bortekamp siden 13. juni i fjor (!), og det på imponerende vis. Riktignok hadde vertene to gode angrep på kampens første 25 sekunder, og gjestene fra Ålesund var rystet, men så var det slutt på moroa for hjemmefansen.

Kun fire minutter var spilt da Aafk slo grusomt tilbake.

Et godt angrep på høyrekanten førte til at Jørgen Horn kom på etterskudd. Innlegget nådde nesten Christian Myklebust i midten, men Lars Grorud fikk akkurat presset ham nok til at ballen suste gjennom feltet. På venstrekanten lurte Tramaine Stewart. Han plukket opp innlegget, og lurte inn 0-1 i motsatt kryss. Gjestenes første skudd på mål resulterte i ledelse, og selv om det var en klasseavslutning ble FFK fullstendig parkert på fart i forkant av skuddet.

Tannløse Fredrikstad

Resten av første omgang var ikke stort å skrive hjem om. En sjansefattig og svak omgang ble resultatet av Aafk virket godt fornøyd med lavt tempo, og mulighet for overganger – og at ikke FFK var i stand til å skape noe.

Hjemmelaget var fryktelig upresise i pasningsspillet, og totalt blottet for kreativitet. Fredrikstad maktet ikke å få fart nok i angrepene, og helt på topp var det fullstendig tannløst.

Det som kan ha vært årets svakeste omgang av FFK på hjemmebane ble enda verre av at AaFk doblet i det 40. minutt. Ute av stand til å styre kampen på eget gress fikk FFK-spillerne se de oransje kontre og score enda en gang.

Katastrofalt forsvarsspill førte til at Tramaine Stewart fikk gå og gå, og da FFK hadde rygget helt inn i egen boks skjøt Stewart i steget fra 18 meters hold – helt upresset. Jon Masalin var sjanseløs, og tangotrøyene gikk til pause med komfortabel 0-2-ledelse.

Vakkert av Barrantes



Bare 11 minutter var spilt av andre omgang da Michael Barrantes satte spikeren i Fredrikstad-kisten. Fra rundt 25 meters hold fikk han ballen, og vendte innover i banen. Med full kontroll skrudde han inn 0-3 lekende lett.

Den trygge ledelsen førte til at gjestene slapp seg litt for langt ned, og Fredrikstad hadde to-tre brukbare muligheter i midten av andre omgang. Momo Gueye kom inn for en usynlig Alex Valencia ved pause, og i det 74. minutt tente innbytteren et lite håp da han løp inn 1-3 på ren vilje.

Jørgen Horn var nær ved å gjøre det helt store da han spilte en svak pasning til stopperkollega Grorud i det 76. minutt. Barrantes var frempå og snappet ballen, men Jon Masalin vartet opp med en mesterlig benparade.

FFK forsøkte å sette inn en sluttspurt, men det skortet på evnen i større grad enn viljen. AaFK imponerte ved å gjøre en meget sterk bortekamp – med tre lekre scoringer.

At laget ikke har vunnet borte i seriesammenheng på over ett år kunne ingen se på Fredrikstad stadion. Siste seier på fremmed gress kom mot Stabæk 13. juni i fjor.





Vi fulgte Fredrikstad - Aalesund direkte

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...