• TUNG DAG: Lyn-trener Gunnar Halle har ikke lenger noen jobb.

    FOTO: Eirik Førde/Digitalsport

Alle Lyns kamper annulleres

Kampinfo

Laster...

Sjekk konsekvensene av Lyn-konkursen.

FK Lyn har onsdag ettermiddag begjært oppbud.

Byfogden i Oslo vil nå ta stilling til om det skal åpnes konkurs, og dersom det åpnes konkurs vil det oppnevnes en bostyrer, skriver fotballforbundet i en pressemelding onsdag kveld. Under konkursbehandlingen vil det være bostyrer som forføyer over konkursboet, og som beslutter om klubbens lag kan og skal spille videre.

Annulleres

Dersom FK Lyns lag ikke kan spille de resterende kampene, vil de bli strøket fra seriespillet og plassert sist på tabellen. Alle lagets seriekamper i inneværende sesong vil bli annullert.

- Dersom konkursbehandlingen avsluttes med endelig konkurs, vil det føre til at klubben opphører å eksistere og dermed ikke lenger er medlem av verken NFF eller NIF. Klubbens lag kan dermed heller ikke delta i konkurranser i regi av NFF, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Paul Glomsaker.

Les også:

Tre lag rykker ned

En annen konsekvens av konkursen, vil være at færre lag rykker ned.

- Ettersom Lyn nå forsvinner for Adeccoligaen blir det kun tre lag som rykker ned til 2. divisjon, sier Glomsaker til 100 % Fotball.- Spillerne kan bli fristiltHvis bobestyrer slår fast at det er grunnlag for videre drift, vil klubbens lag fortsatt måtte forholde seg til NFFs regelverk, herunder de bestemmelser som gjelder for deltakelse i de ulike konkurranser (f.eks. 1. divisjon for klubbens A-lag).

- Spillerne i FK Lyn kan bli fristilt i forbindelse med en konkurs. I utgangspunktet vil ikke spillere som inngår kontrakt med ny klubb som profesjonell kunne få spilletillatelse før overgangsvinduet åpner 1. august, men det er mulig å gi dispensasjon fra denne bestemmelsen i overgangsreglementet, sier Glomsaker.

FK Lyns konkursbehandling vil berøre alle lag som er organisert under FK Lyn, men ikke lag som hører under Ski- og Fotballklubben Lyn.

– Fotballklubben Lyn er i prinsippet historie, men fotball- og skiklubben og breddefotballen drives videre. Vår konkurs får ingen økonomiske konsekvenser for disse delene av klubben, sier daglig leder i Lyn, Rolf-Magne Walstad, til NTB.

Walstad har medfølelse med lagets supportere, som han tror må belage seg på å se guttefotball i tiden fremover.

– Så lenge ikke fotballforbundet ber oss om det, vil vi ikke spille flere kamper i 1. divisjon i år. Det er også lite sannsynlig at FK Lyn vil starte opp igjen i 8.-divisjon til neste år. De som er glad i Lyn, vil fortsette å være glad i Lyn, men må gå på andre kamper fremover, fortsetter Walstad.

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...