• HamKam risikerer å starte sesongen i 5.divisjon dersom de økonomiske problemene ikke blir løst.
  • FOTBALLHamKam - Harstad 1-2Vegard Skogheim Original bildetekst:

    FOTO: Henning Rugsveen

HamKam vil begjære seg konkurs - håper på hjelp

Kampinfo

Laster...

Styret stiller sine plasser til disposisjon.

HamKam bekrefter i en pressemelding at de har besluttet å begjære oppbud 30. desember.

Klubben har pr. i dag ikke økonomisk grunnlag til å velge videre drift, men når styret nå stiller sine plasser til disposisjon, velger de å signalisere at de venter med besøket i skifteretten til 30. desember.

Med det håper styrelederne i de to selskapene at miljøet rundt HamKam og næringslivet skal få sjansen til å ta over ledelsen av klubben, og skyte inn de pengene som mangler.

HamKam i har ettermiddag sittet i møter med spillergruppa og de ansatte om en svært anstrengt økonomisk situasjon og informert om at styret ikke lenger ser noen mulighet til å redde seg ut av situasjonen.

- Vi må ta vårt styreansvar på alvor. Vi har ikke vært i stand til å få på plass en løsning som løser likviditetsutfordringene og sikrer balanse i regnskapet for 2010. Uten dette er det heller ikke nødvendige rammer for 2011 på plass, sier Morten A. Meyer og Torkild Korsnes, styreledere for HamKam Fotball og HK Sport AS.

Beskjeden er ingen hyggelig julegave til spillerne og fansen

– Vi har rykket opp med et ungt og lokalt lag. Vi har framtida foran oss og nå kan alt være ødelagt, sier Vegar Bjerke til TV 2 Sporten.

– Vi opplever situasjonen som svært kritisk. Hvis ikke klubben får inn friske penger innen nyttår så er det slutt, sier Bjerke til TV 2 Sporten .

Det er bare en uke siden HamKam fikk nye 8,5 millioner kroner av kritiske politikere til å dekke ubetalt gjeld for leie av Briskeby i årene 2008, 2009, 2010.

Det var et av kravene at HamKam skulle legge fram et realistisk budsjett for 2011 som kommunen skulle godkjenne. Denne forutsetningen er HamKam sjanseløs på å innfri med dagens økonomiske situasjon. Dermed kommer heller ikke sjekke på 8,5 millioner kroner.

Det er heller ikke mer enn noen uker siden styreleder Morten A. Meyer fortalte om framtidsplanene i HamKam , etter vanskelige år med omstilling og arbeid med økonomien. Planen var å ansette fire personer i administrasjonen.

I en pressemelding skriver klubben at det er styrene i HamKam Fotball og HK Sport AS som i fellesskap har kommet fram til beslutningen om at insolvens er nådd, og at det ikke er mulig å drive ytterligere:  • Prognose for 2010 er et underskudd på 1,4 millioner kroner.
  • Klubben mangler likviditet til lønn og forfalt leverandørgjeld
  • Selskapet sitter ikke på aktiva som er umiddelbart realiserbare
  • Manglende driftslikviditet innebærer at vilkår for kommunalt tilskudd i husleiesaken vil utebli, hvilket forverrer situasjonen for forfalt gjeld og forverrer nevnte prognoser.

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...