• f.v: Ola By Rise, Terje Liverød og Nils Arne Eggen Paneldebatt på NIH - 300 trenere påmeldt. Tema: "Trenerens nye rolle" - oppføging til trenersakene vi har hatt. Utdeling av prisen for årets trener.

    FOTO: Bjørke Magnus Knutsen

  • Oslo, Kringsjå. De to argentinske spillerne José Flores (36) og Matias Almeyda (33) har vendt tilbake fra pensjonisttilværelsen for å spille for Lyn. Første trening.Fra v.: Terje Liverød, agent, Henning Berg (bak), Lyn-trener, José Flores og Matias Almeyda.

    FOTO: ROLF ØHMAN

Svenskene advarer mot Liverød

Kampinfo

Laster...

Forbundet har sendt ut en e-post til samtlige eliteklubber i Sverige.

– Vi vil hermed informere dere om at nordmannen Terje Liverød ikke har spilleragentlisens. Å gi oppdrag til og/eller forhandle med ulisensierte aktører i forbindelse med spilleroverganger er i strid med så vel det nasjonale som det internasjonale regelverket, skriver fotballforbundet i en e-post til samtlige eliteklubber i Sverige.

– Vi har fått informasjon om at han ganske hyppig har kontaktet svenske klubber for å tilby spillere, noe man ikke kan gjøre hvis man ikke har lisens, sier forbundets sjefsadvokat Kristen Malmsten til Aftonbladet.

– Dette er veldig, veldig søkt. Det bunner i at de ikke har kunnskap om hva vi har drevet med. Det er beklagelig at Sveriges fotballforbund ikke kontaktet AIK og meg før de sendte ut advarselen, sier Liverød som avviser at han opptrer som agent.

Sandefjord-mannen har hjulpet svenske AIK med å hente flere spillere fra Sør-Amerika, og det vil han fortsette med.

Mot «agentmafia»

– Vi driver et konsulentfirma og har scoutingavtale med klubben. Den gir oss forpliktelser og oppgaver. Målsettingen er at vi skal bygge opp AIKs kompetansenivå, slik at de i langt større grad kan klare seg uten agenter. Agentmafiaen har altfor stor makt i fotballen, og det er den ikke tjent med, sier Liverød.

Han får full støtte fra AIKs sportssjef Ola Andersson.

– Denne advarselen bygger på en stor misforståelse. Terje har aldri opptrådt som agent. Vår relasjon til Terje er basert på profesjonell scoutinginformasjon. Han skal gi informasjon og oppdateringer på spillere og spillerprofiler som vi er interessert i, sier Andersson.

– Han er null agent, 100 prosent scoutingaktør. Han jobber med rekruttering, men det er agentene som tar seg av kontraktene. Spillerne har selvfølgelig egne agenter, sier Andersson.

Konsulentavtale

Han forteller til NTB at de helst ville ha engasjert Liverød i en 100 prosent stilling, men at klubben ikke har midler til det. Derfor har partene en konsulentavtale.

Liverød har vært involvert i flere overganger for søramerikanske spillere til norske og svenske klubber. Blant spillerne han har hjulpet til Sverige er Hammarbys Sebastian Eguren, som også var innom Rosenborg, og AIKs argentinske Ivan Obolo og Lucas Valdemarin. I vinter har ytterligere to spillere via Liverøds nett tatt veien til Allsvenskan. Hammarby har sikret seg Claudio Dacomo, mens AIK hentet Jorge Anchén.

Sist sommer forsøkte Liverød å kjøpe Sandefjord Fotball sammen med Diego Maradonas venn Matias Almeyda, men uten å lykkes.

(Geir Andreassen/©NTB)

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...