• FotballUEFA Cup kvinner09.10.2008Røa v Glasgow CityFoto: Morten Olsen, DigitalsportSarah Huffman jubler for scoring til Røa sammen med Kristin Rand Edner og Lene Mykjåland

    FOTO: Morten Olsen

Røa vendte til storseier

Kampinfo

Laster...

Røa havnet tidlig under, men kom knallhardt tilbake. Glasgow City måtte tåle 1-6-tap i europacupen i fotball torsdag.

– Det var skikkelig deilig å gå gjennom denne første nøkkelkampen slik. Vi er alltid litt spent når vi møter noe vi aldri har møtt før, sa Røa-trener Geir Nordby til NTB.

Røa er for første gang i klubbens historie med i annen runde av europacupen. Fotballjentene fikk en drømmestart i gruppe 1, selv om det så ut til å gå mot en nedtur.

Allerede etter fem minutters spill på Marienlyst stadion i Drammen (Røas hjemmebane ble ikke godkjent) gikk gjestene fra Skottland i føringen. Men Rachel Corsies mål ble fort glemt.

For Røa viste en snuoperasjon av dimensjoner. Seks mål ga en overlegen seier.

– Vi fikk «en i ræva» ganske tidlig, og det er imponerende av jentene å nullstille seg og svare med en gang. Det kunne fort ha blitt mer enn seks mål, sa Nordby.Røa:Målskred

Sarah Huffman, som er draftet til Washington Freedom i den amerikanske proffserien WPS, utlignet bare minuttet etter skottenes sjokkstart.

Der ifra og ut styrte Røa. Etter 20 minutter ordnet Kristine Edner Wæhler 2-1 og da rant målene inn. Huffman og Lene Mykjåland sørget for at Røa ledet 4-1 ti minutter senere. Etter hvilen scoret Mykjåland en gang til, før Trine Nordgård Stensaas sikret 6-1-seier.

– Hvis jeg skal trekke fram en positiv ting etter kampen så er det kollektive. Alle sammen var veldig bestemte inn mot kampen og gjorde det de hadde satt seg som mål, sa Nordby.

Røa fikk en fantastisk start på gruppa. Lørdag møter Røa tyske Frankfurt, mens russiske Zvezda er motstander tirsdag. Zvezda slo Frankfurt 1-0 torsdag.

– Det blir morsomt videre, vi kan kvalifisere oss til kvartfinale lørdag. Dette ga mersmak. Vi har fått smaken på dette, sa Geir Nordby til NTB.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...