• FotballNorge14.09.2010Foto: Morten Olsen, DigitalsportTrening Norge A DamerBekkestuaForan VM-play off mot UkrainaCecilie Pedersen

    FOTO: Digitalsport

Pedersen glipper for Arna-Bjørnar

Kampinfo

Laster...

Landslagsspiss Cecilie Pedersen blir likevel ikke Arna-Bjørnar-spiller. Pedersen begrunner sitt nei med at det økonomiske tilbudet var for dårlig.

- Dette er selvsagt veldig synd, for dette er en spiller som vi har ønsket oss sterkt. Cecilie Pedersen innehar noen kvaliteter som vi føler at vi ikke har i vår stall fra før, så dette er et tap for oss, sier Arna-Bjørnars trener Morten Kalvenes.

Før jul takket landslagsspissen muntlig ja til bergensklubben. Men Pedersen hadde proffkontrakt ut 2011 med 2.-divisjonsklubben Avaldsnes, som krevde en saftig kompensasjon. Det løste seg til slutt ved at noen lokale investorer betalte mellomlegget som skulle til for at Pedersen skulle bli AB-spiller.

Signeringen har drøyet

Men det har drøyet og drøyet med signaturen. Arna-Bjørnar har lenge jobbet med å skreddersy et spesialopplegg for 20-åringen fra Førde i Sveio, der Pedersen skulle pendle fra Sveio til Bergen.

Men i går kom en ny vending i saken. Pedersen meldte tilbake at hun ikke var fornøyd med kontraktsforslaget fra Arna-Bjørnar. I Avaldsnes tjente hun rundt 20.000 i måneden, i Bergen ville hun trolig fått under halvparten. Dessuten ville Pedersen ha en kort kontrakt, mens AB ville ha en lengre.

- Avstanden mellom tilbud og krav er for stor. Så stor at vi har meddelt Cecilie Pedersen at det ikke er hensiktsmessig å fortsette forhandlingene. Vi beklager at vi ikke er kommet til enighet, for vi trodde egentlig at vi var på linje når det gjaldt økonomien. Det er en realitet at da Cecilie takket muntlig ja til oss, så var hun klar over de økonomiske rammene i klubben, sier Tore Thorsen, leder for kvinnefotballen i AB.

Haugar på banen

Han mener at AB ikke kunne strukket seg lenger enn de har gjort.

- Det ville blitt fryktelig galt i forhold til resten av stallen vår. Men hvis Cecilie skulle jenke seg, er hun velkommen tilbake, sier Thorsen.

I går skrev Haugesunds Avis at 1.-divisjonsklubben Haugar er kommet på banen. De håper nå å snappe Pedersen, men problemet er fortsatt at hun er under kontrakt ett år til med Avaldsnes.

Avaldsnes nekter Pedersen å spille for. Avaldsnes og Haugar er lokale rivaler og møtes i 1. divisjon kommende sesong, derfor er det høyst usikkert om Avaldsnes lar henne gå til rivalen. I verste fall kan VM-aktuelle Pedersen stå uten klubb i 2011. Tidligere har landslagssjef Eli Landsem sterkt rådet den hjemmekjære 20-åringen til å gå til en klubb i Toppserien, men Arna-Bjørnar blir det altså ikke slik situasjonen er i dag.

Pedersen svarte ikke på BTs henvendelser i går.

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...