• OSLO 20070602: Norges lag før EM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Malta på Ullevaal Stadion. Foran fra venstre: Bjørn Helge Riise, Erik Hagen, John Arne Riise, Martin Andresen og Kristofer Hæstad. Bak fra venstre: Morten Gamst Pedersen, John Carew, Jarl-André Storbæk, Brede Hangeland, Håkon Opdal og Steffen Iversen.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

    FOTO: Scanpix

Hele Norges landslag

Kampinfo

Laster...

OSLO: Hele vårt langstrakte land er representert når de norske spillerne løper utpå Ullevaal-matta mot Ungarn i kveld.

DIREKTE 19.00: Norge – Ungarn

- Vi vet at Åge Hareide ikke tar ut folk på laget etter hvor de kommer fra, men det er klart at det er hyggelig at vi har et landslag som representerer hele landet, sier informasjonssjef i Norges Fotballforbund, Roger Solheim.Mot Ungarn i kveld vil beboere i nesten alle av de 385 199 norske kvadratmeterne ha en tilknytning til landslaget. Hvis vi tar utgangspunkt i laget Åge Hareide drillet først i formasjonstreningen på Ullevaal tirsdag, er alle landsdeler – Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet - representert med minst en spiller. Dessuten er både by og bygd likt representert.

Det største området uten landslagsspillere er mellom Trondheim og Vadsø.

DE ELLEVE UTVALGTEI mål står Håkon Opdal fra Odda. Backlinjen inneholder Jarl André Storbæk fra Ljørdalen i Trysil kommune, med bygutten Brede Hangeland (Stavanger), Erik Hagen fra lille Veme ved Hønefoss og ålesunderen John Arne Riise.På midtbanen regjerer Martin Andresen fra Kråkestad i Ski kommune i Akershus, med Ålesunds Bjørn Helge Riise til høyre og Kristofer Hæstad fra Randesund i Kristiansand til venstre.Også i angrepet er den geografiske miksen stor. Til høyre foran ligger Steffen Iversen fra Trondheim by, med Lørenskogs John Carew i midten og med Morten Gamst Pedersen fra nordnorske Vadsø til venstre.Naturlig nok er det området rundt Oslo det som har fostret flest av dagens norske landslagsspillere, men ingen av de trolige utvalgte kommer fra selve hovedstaden.- At vi har landslagsspillere som er spredt over hele Norge er veldig viktig for motivasjonen til alle som driver med fotball rundt om kring. Det viser samtidig at det jobbes godt med spillerutvikling rundt om kring, sier informasjonssjef Solheim.INSPIRASJONLandslagsspillerne vi snakket med før Ungarn-kampen håper alle at deres karriere på landslaget inspirerer lokalmiljøene de kommer fra.- Hvis man skal bli fotballspiller er det ingen fordel å være fra Oslo i forhold til Vadsø. Nord-Norge har fostret mange gode spillere, og rekrutteringen er bra oppe i nord, sier Morten Gamst Pedersen.- Jeg kommer fra et lite sted fem mil unna Trysil som heter Ljørdalen. Men det er veldig mange folk i grenda som spiller fotball, og slik er det flere steder i Norge, sier Jarl André Storbæk.- For meg var det veldig bra å vokse opp i Lørenskog. Dit flyttet jeg da jeg var fem år, og det var først da jeg begynte å spille fotball, sier Carew.- Jeg vokste opp i en rolig del av Trondheim med mange barn på min alder. Der fikk jeg en del kompiser, og sammen skapte vi et godt fotballmiljø, sier Steffen Iversen.- Det viktigste for meg var at jeg fikk spille fotball med eldre gutter, og det synes jeg er viktig for kommende generasjoner av fotballspillere også, mener John Arne Riise.Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...