• Brede Hangeland og Norges landskamp mot Slovakia fenget ikke befolkningen.

Bare 7000 TV-seere fulgte«Folkets landslag»

Kampinfo

Laster...

Fulgte du TV-overføringen av fotballandskampen mellom Slovakia og Norge i forrige uke? I tilfelle er du i en liten og meget eksklusiv gruppe.

Fotballandslaget samler gjerne nasjonen foran TV-apparatene. Fremdeles troner VM-kampen mellom Mexico og Norge i 1994 på toppen over tidenes mest sette TV-program. Den norske rekorden lyder på 2 139 000 seere.

Nå er det nokså urettferdig å sammenligne med hvordan TV-verden var for 15 år siden, men selv en halvinteressant treningskamp mellom Wales og Norge i februar 2008 ble sett av nesten 600 000 på TV2.

Ifølge tall fra seermålingene til TNS Gallup var det bare rundt 7000 som så Norges bortekamp i Zilina forrige onsdag på Viasat Fotball. Rundt 20 000 var innom sendingen, er tallenes tale.

- Feilmarginer

- Nei, det stemmer ikke, påstår Stian Aune Kleppo som er sportssjef i Viasat.

- Her ligger det så store feilmarginer at de tallene aldri har vært noe tema her på huset. For oss er dessuten abonnementstallene de viktigste, sier Kleppo. Og som hos alle andre tilbydere av betal-TV ønsker man å beholde internt hvor mange som har kjøpt tilgang til kanalen.

- Det finnes ikke noe bedre estimat enn våre undersøkelser, svarer Jørn Y. Leipart. Han er direktør for media i TNS Gallup, analyseselskapet som står bak seermålingene.Web-TV:- Aksepterte tall

- Vi måler seertall for rundt 150 kanaler. Vårt utvalg, som skal være et tverrsnitt av befolkningen, består av 2300 personer. Målet er først og fremst å vise tall for de store kanalene. Det finnes feilmarginer i alle utvalgsundersøkelser, og hos oss øker nok disse marginene dess mindre kanalene er. Men dette er nå engang akseptert av alle i bransjen, sier Leipart som ikke har sett på de aktuelle tallene Aftenposten har fått tilgang til.

- Uansett er 7000 et lavt antall seere, sier han.

Kan ikke påvirke

Fotballforbundet har ingen mulighet til å påvirke hvor bortekampene sendes. De rettighetene sitter arrangørnasjonen på. Men så lave seertall er ikke akkurat det NFF ønsker:

- På generelt grunnlag kan jeg si at det er viktig at produktet kommer ut, er det eneste den nye fotballpresidenten Yngve Hallén har lyst til å si.

Han har sittet i styret i Norsk Toppfotball under forhandlingene om medieavtalene, så dette er ikke en ny problemstilling for ham.

Statistikksenter Eliteserien:Fritt marked

Viasat kjøpte rettighetene på det frie markedet og plages slett ikke av dårlig samvittighet:

- Dette ble handlet på det frie markedet, alle kunne kjøpe. Vi er opptatt av å lage et godt betal-TV-tilbud. Denne sesongen sendes blant annet FA-cupen eksklusivt på Viasat Fotball, tirsdagskampene i Mesterligaen går der, vi har lagt Europa-ligaen dit og 16 av kampene fra VM i fotball vil gå der. Når det gjelder landslaget og bortekampene i den kommende EM-kvalifiseringen, får vi bare se. Partene er foreløpig ikke blitt enige når kampene skal spilles. Vi jakter på alle interessante rettigheter, og skulle vi få noen av bortekampene får vi sette oss ned og på hvilken kanal vi skal legge dem.

For ordens skyld: Norge vant bortekampen 1-0, og Morten Moldskred ble matchvinner.

PS! Kampen kunne også kjøpes på nett hos Viasat.

Les også:

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...