• FOTO: Arve Johnsen , Digitalsport

Mix: - Tror ikke Drillo vil ha meg

Kampinfo

Laster...

Mikkel Diskerud både kan og vil gjerne spille for Norge. Men 22-åringen er usikker på om han og Drillos spillestil er rett match.

LERKENDAL (adressa.no): I går kom landslagsuttaket til VM-kvalifiseringskampene mot Sveits og Kypros – uten dagens bursdagsbarn Mikkel Mix Diskerud. Og det handler ikke om at gutten med dobbelt pass ikke kan spille for Norge.

Med amerikansk mor og norsk far, har han representert både Norge og USA på ungdomsnivå. Han har i tillegg spilt tre treningskamper for A-laget, som ikke har betydning for om han kan spille for Norge. Hadde derimot USA kvalifisert seg til OL i sommer og Mix, som spilte alle kvalifiseringskampene, deltatt der, ville han vært tapt for Drillo og Norge.

Han vil ikke svare på om han har hatt dialog med den norske landslagsledelsen i det siste, men om han hadde fått telefonen fra Drillo eller Ola By Rise er det heller ikke sikkert han ville sagt ja.

– Har du lyst til å spille for Norge?

– Ja, jeg har lyst. Men jeg tror ikke Drillo har lyst på meg – basert på hva han har sagt tidligere – og jeg er også usikker på om jeg har så lyst til å spille for Drillos foretrukne system, sier en ærlig Mix til Adresseavisen.

– Hvorfor ikke?

- Jeg tror spillestilen og personene gjør oss for forskjellige. Det betyr ikke at jeg ikke følger med. Jeg elsker å se norske landslagskamper, og jeg synes det er utrolig hva Drillo har fått til med spillere som blir lojale og som evner å heve seg når de spiller for ham. Den norske delen av meg har hatt massevis av glede ved å følge landslaget fra jeg var liten.

- Myggen og Roar Strand var de jeg så mest opp til, og Bent Skammelsrud. Han mener jeg for øvrig fikk for lite spilletid på landslaget, sier Mix, som i august i fjor fikk klart svar fra Drillo, gjennom VG, at han ikke var aktuell for landslaget, men at han kunne bli det.

Nå – ett år etter – er det fortsatt tyst fra landslagsledelsen.

Men det kan endre seg nå.

– Det siste signalet var at han ville spille for USA, men jeg vil ta en tur på treningsfeltet for å snakke med Mix. Vi ønsker gode norske fotballspillere på landslaget. Dette var et positivt signal, sier Ola By Rise etter at Adresseavisen fortalte han at Mix har lyst til å spille for Norge.

– Visste dere at han fortsatt kunne spille for Norge?

– Ja, vi visste det fordi han ikke har spilt kvalifiseringskamper for USA. Men vi trodde han var mer lysten på USA, og derfor er jeg svært glad for de signalene som nå komme frem, sier han.

Landslagsassistenten roser Mix' inntreden på Rosenborg, og mener han har vært svært god.

Midtbanespilleren har blomstret i Rosenborg, og gjort savnet av Markus Henriksen til en knapp bisetning. Men det er Henriksen som er på landslaget, og ikke Mix. Og da Alexander Tettey i går ble vraket, hentet Drillo i stedet Henning Hauger.

– Føler du deg god nok for Norge?

– Ja, men det gjør vel mer enn 90 prosent av alle som bor her. I forhold til landslaget så mener vel fem prosent av norske menn at de er gode nok for akkurat dét. Og i den fem prosentgruppa er vel jeg og , sier han.

Siste sportsnyheter

se mer

Tabell

Laster...

Lag

Laster...

Siste resultater

Laster...

Kommende kamper

Laster...

Fotballstatistikk

Laster...

Plassering

Laster...