• Margit Røed Taxerås og Morten Øgård er lei av å leie, og vil eie. I går var de på boligjakt. Selv om de ikke kan se inn i fremtiden, er de ganske sikre på at de ikke taper penger på å investere i bolig i Oslo.

-Lurere å eie enn å leie

Morten Øgård vet ikke om han kan stole på ekspertenes rentetips. Men han er sikker på at boligprisene i Oslo fortsetter å stige.

Les også:

Sammen med samboer Margit Røed Taxerås er Øgård på boligjakt. Paret er lei av å leie, nå vil de eie. I går så de på leiligheter på Torshov.

- Vi har sett litt, og mener vi får mer bolig for pengene her enn på Frogner og Majorstuen, hvor studenter gjerne vil bo, sier Røed Taxerås, som hadde med seg foreldre og søster i går. Flere øyne ser bedre enn få. Men ingen ser inn i fremtiden.

Jubler

- Jeg er helt sikker på at boligprisene kommer til å stige, og jeg tror de kommer til å stige kraftig. Det er jo så mange som er ute for å kjøpe. Da er det lurere å eie enn å leie, og nyte godt av verdistigningen, sier Øgård, som innrømmer at han jubler litt hver gang han ser eksperter som spår at renten ikke kommer til å øke i 2012.

- Men jeg vet ikke om jeg tror på dem. Det er klart rentenivået er viktig for hvor mye vi kan betale, men vi har ikke klare, absolutte grenser. Det er så mange variabler. For eksempel ser vi etter en toromsleilighet, men det kan også være aktuelt å betale mer for en treroms hvor vi kan leie ut et soverom, sier Øgård.

Nesten uansett renteutvikling så tror følget det er vanskelig å tape penger på å kjøpe bolig i Oslo.

- Jeg jobbet her i 1984. Når jeg ser hva leiligheter koster i dag, så skjønner jeg at jeg burde kjøpt da, sier Tjøstel Taxerås.

Nå hjelper han datteren til å unngå å gjøre samme tabbe.

Les også:

Siste fra Bolig_old

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt