Designpris til Tripp-trapp-mannen

Den norske designeren Peter Opsvik, mest kjent som mannen bak Tripp-trappstolen, vant gjev designpris.

Mer fra møbelmessen i Stockholm:

Møbelelskernes Mekka

Vårens møbelnytt


For andre året på rad stikker en norsk designer av med den gjeve "Nordiska Designpriset", som deles ut på den årlige møbelmessen i Stockholm.

Prisen, som deles ut av selskapet Forsnäs og den svenske Stiftelsen for møbelforskning, deles ut til designere av særlig geniale møbler i formpresset tre.

"Viola"

I fjor stakk bergensstudenten Eirik Helgesen av med prisen for sitt Italia-inspirerte hyllesystem Santino, Coppi, Calla. Og i år var det altså Peter Opsvik sin tur - for stolen "Viola".

Stolen, som er svært bevegelig til tross for at den er laget av formpresset tre, har utskjæringer i sete og rygg inspirert av en fiolin, og den kan stables.

"Begavet måte"

Juryen skriver i sin begrunnelse at Opsivk belønnes å bruke teknikken med formpressing av tre på en "interessant og begavet måte". Juryen mener også Opsviks vippestol-konsept er noe helt nytt, og viser til at tidligere vippestoler har vært avhengig av mekaniske anordninger. Opsviks utskjæringer i sete og rygg på stolen gjør at man kan få de ønskede vippebevegelsene uten kompliserte tekniske løsninger.

Peter Opsvik har holdt på som designer siden 1959, og er kanskje mest kjent for Tripp-trappstolen, som han utviklet for Stokke i 1972. Senere har han blant annet tegnet balansestolen, og en rekke stoler for kontorstolprodusenten Håg.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Siste fra Bolig_old

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Flere bilder

Peter Opsvik vant den gjeve "Nordiska Designpriset" for stolen Viola. FOTO: PETER OPSVIK

Stolens utskjæringer gjør den fleksibel både i setet og i ryggen, selv om den er laget i formpresset tre. FOTO: PETER OPSVIK

Siste nytt