• «Du får med en ny Chervrolet Spark til en verdi på ca. 150.000 kroner dersom du kjøper et rekkehus av oss». Det lover den danske boligbyggeren NCC Bolig.

    FOTO: AP Photo/Reed Saxon

Kjøp et rekkehus - få en bil på kjøpet!

Dansk boligbygger tar i bruk utradisjonelle salgsmetoder.

Boligmarkedet i Danmark befinner seg i en helt annen situasjon enn det norske: danske hus og leiligheter blir stadig mindre verdt.

I Danmark har prisen på eneboliger falt med 8,7 prosent fra desember 2010 til desember året etter, mens leiligheter falt med 8,6 prosent i samme periode. Boligprisene i vårt naboland har falt med totalt 21,5 prosent siden toppen i 2007. Nedgangen er verre enn den var på 1980-tallet.

Nå har et dansk byggefirma tatt utradisjonelle salgsmetoder i bruk. For å få fart i salget av noen rekkehus i Hillerød et stykke utenfor København tilbyr firmaet NCC Bolig en ny Chevrolet Spark til alle som kjøper et rekkehus av dem.

Det skriver den danske avisen business.dk.

Bilen skal være verdt rundt 150.000 kroner. Rekkehusets pris er 2,4 millioner danske kroner, eller rundt 2,44 millioner norske kroner.

Vil selge hus

- Vi må ta innover oss at boligmarkedet går tregt. Vår kjernevirksomhet er å utvikle og å selge boliger. Derfor vil vi gjerne selge våre hus når vi først har bygd dem, sier firmaets markedssjef, Dorte Andersen til avisen.

Det danske Forbrukerrådet er ikke fornøyd med den kreative salgsmetoden.

- Dette er en dårlig ide. De burde heller gitt avslag i prisen på boligene. Det er vanskelig å låne penger i dag, så en rabatt ville vært i kjøpernes interesse. Dette tilbudet dreier seg kun om å avlede oppmerksomheten vekk fra den opprinnelige prisen, sier rådets direktør Rasmus Kjeldahl til avisen.

Som i Norge har danskene lov til å ta med en såkalt «lokkegave» når man skal selge et produkt. Inntil 2007 var dette forbudt i Danmark, men ble lovlig etter en EU-dom.

Hva synes du om «lokkegaver»? Si din mening i kommentarfeltet eller på våre facebooksider!

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Siste fra Bolig_old

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt