• Canal Digitals nye grunnpakke åpner for at kundene kan supplere et sett faste kanaler med sine valgfrie favoritter.

    FOTO: Scanpix

Canal Digital satser på fritt kanalvalg

Canal Digital gjør som RiksTV har gjort lenge, og vil fra høsten av åpne for fritt kanalvalg for sine kabel-TV-kunder.

Hos TV-distributøren Canal Digital har fritt kanalvalg så lang blitt møtt med motargumenter som «for dyrt med enkeltkanaler», og «kundene foretrekker kanalpakker».

Nå har pipen åpenbart fått en annen lyd, for i en pressemelding uttaler direktør for produkt og strategi i Canal Digital kabel-TV, Haakon Li Dragland, følgende:

-Vi er glade for å kunne introdusere økt valgfrihet for våre kunder. Ulike hjem har ulike behov, dette tar Canal Digital Kabel-TV hensyn til når vi nå gjør endringer i grunnpakken.

Ikke helt fritt

Skjønt helt fritt er kanalvalget ikke. Den endrede grunnpakken vil fortsatt ha et fast element bestående av mange av de største norske og internasjonale kanalene. Nyheten er at kundene kan legge til cirka 15 valgfrie kanaler.

Det er med andre ord ikke snakk om fritt kanalvalg i betydningen at kundene kan velge å betale for kun de fem eller elleve kanalene du ønsker, men en kanalpakke hvor en del kan settes sammen av kundene selv.

-Vi jobber kontinuerlig med å forenkle produktene våre, men mener fortsatt at kanalpakker er viktig for å kunne tilby et godt mangfold til en rimelig pris. Samtidig vil nå for eksempel barnefamilier kunne velge inn de kanalene som passer for både far, mor og barn inn i grunnpakken, sier Li Dragland.

Han anslår at kundene vil kunne velge mellom cirka 80 kanaler ved høstens lansering.

I forbindelse med endringen av grunnpakken vil tidligere tilleggspakker som «Familiepakken», «Select», «Sport Select» og «Mine favoritter» forsvinne. Premiumpakker fra for eksempel Canal +, Viasat og TV2 vil tilbys som tidligere.

- Tilpassning til et tøft TV-marked

Informasjonssjef i Canal Digital Kabel, Catharina Kokkim, sier til Aftenposten.no at Canal Digital har jobbet hardt med å få på plass en teknologisk plattform som gjør det mulig å la kundene få velge en del av kanaler fritt i den nye grunnpakken. En valgmulighet som også kunder med borettslagsavtaler vil kunne nyte godt av.

Hun forteller at det også vil være mulig å bytte kanaler fortløpende og så ofte man vil da det ikke er noen form for bindingstid, men mot et byttegebyr på kroner 19 per kanalbytte. Da kan du til gjengjeld bytte så mange kanaler du vil i hvert bytte.

Kokkim legger ikke skjul på at det at Canal Digital nå for først åpner for fritt kanalvalg, også er en konkurransetilpassning til et TV-marked i endring hvor innhold blir gjort tilgjengelig på stadig flere og nye plattformer.

Den nye grunnpakken som inkluderer 15 valgfrie kanaler vil få samme månedspris som dagens grunnpakke.

NB! Den nye grunnpakken vil i første omgang kun bli tilgjengelig for Canal Digitals kabel-TV-kunder, ikke for parabolkundene.

Les også

TV på iPad

Nå kan du ta med deg TV-kanalene på nettbrettet.

 

 

Les også:

Klikk + og bli varslet ved nye artikler

Les også

Siste fra Digital_old

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Fritt kanalvalg

Er du opptatt av å kunne velge kanaler fritt?

Siste nytt