Samsung lanserer Galaxy S III Mini

Samsung Galaxy S III har fått en lillebror med samme skjermstørrelse som iPhone 5.

Ryktene har gått en stund, og onsdag bekreftet Samsung at de ville lansere en Galaxy S III Mini under en tilstelning i Tyskland. Nå har de trukket sløret av den, og det viser seg at ryktene traff blink.

Telefonen er som navnet antyder en mindre utgave av den populære Galaxy S III. Men det er ikke bare størrelsen som har krympet. Også spesifikasjonene er jekket ned et par, tre hakk.

Den nye Galaxy SIII Mini (i midten) har som iPhone 5 (t.v) en skjerm på 4 tommer. Men der Mini-en nøyer seg med 800 x 400 piksler har iPhone 5 hele 640 x 1136 piksler, og følgelig langt flere piksler per tomme. Til høyre Galaxy SIII med sin 4,8 tommer store skjerm.
 

Utseendemessig er telefonen ganske lik sin storebror. Men skjermen har krympet fra 4,8 til 4 tommer, og oppløsningen fra 1280 x 720 til 800 x 480 piksler. Dog er det fortsatt snakk om en Super-AMOLED-skjerm.

Mindre og tykkere

Samsung har ikke sagt noe om størrelsen, men vi antar at de tidligere lekkede målene, 121,55 x 62,95 x 9,85 mm, stemmer. Dette gjør den i tilfelle halvannen centimeter kortere, en knapp centimeter mindre i bredden, og interessant nok litt over en millimeter tykkere enn storebror.

LES OGSÅ: Test Samsung Galaxy S III

Og mens den store utgaven har en kraftig firekjerneprosessor på 1,5 GHz stiller Galaxy S III Mini med en svakere tokjerneprosessor på 1 GHz. Arbeidsminnet er på 1 GB.

Les også

Toppmøte i plattformkrigen

Vi har sammenlignet de kvasseste telefonene med iOS, Android og Windows Phone.

Android 4.1

Programvaren skal være mye den samme som på Galaxy S III, da Samsung nevner en del av funksjonene vi kjenner fra før av her. Du kan legge telefonen mot øret når du svarer på en SMS for å heller ringe, og telefonen vil vibrere når du plukker den opp dersom du har ubesvarte anrop eller nye meldinger.

Hyggelig nok har den nye telefonen fått siste utgave av Android, versjon 4.1 Jelly Bean. 

Les mer hos Mobili.no: Dette er nytt i Android 4.1

Ellers kommer telefonen i varianter med 8 og 16 GB minne, Det er også mulig å bruke minnekort, og disse kan ifølge spesifikasjonene være maks 32 GB. Kameraet har fem megapiksler, telefonen har Bluetooth 4.0, og batteriet en kapasitet på 1500 mAh.

Telefonen kommer i salg i midten av november (uke 46) i hvitt og grått, og skal koste 2900 kroner. Og nei, som storebror Galaxy SIII støtter den ikke LTE.

Les også

Bare seks smartmobiler kan bruke Telenors nye, raske nett

Telenor skrudde i dag på sitt lenge omtalte 4G-nett. Men kompatible smarttelefoner lar vente på seg.

 

Les også:

Les også

Siste fra Digital_old

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Galaxy S III Mini

Nettverk: GSM 3G
Internett: Edge, HSPA, Wi-fi 802.11a/b/g/n
Bluetooth: 4.0 Smart Ready
Navigasjon:
AGPS

Minne: 1 GB RAM, 8/16 GB lagringsminne
Minnekort: Ja, Micro-SD, maks 32 GB
Prosessor: STE U8420, 2x1 GHz
USB: 2.0, Micro-USB
Medieutgang: 3,5 mm minijack
FM-radio: -

Kamera: 5 MP, AF, LED, 0,3 MP front
Videoopptak: 720p, 30FPS

Batteri: 1500 mAh. 

Pris: Ca 2900 kroner

Siste nytt