• Samsungs nye flaggskip, Galaxy S III, ble presentert i London torsdag kveld.

    FOTO: Mobili.no

Samsung lanserte nytt flaggskip

Etter en enorm suksess med Android-mobilen, Galaxy S II i fjor, har forventningene vært skyhøye til oppfølgeren. I kveld ble den presentert.

Nye Galaxy S III byr på en diger skjerm, firekjerneprosessor og mange nye funksjoner.

Samsung hadde torsdag kveld invitert verdenspressen til det de kalte et "Unpacked-arrangement" i London, hvor det i forkant var ventet at den nye Galaxy S III skulle lanseres.

Vår samarbeidspartner på mobilområdet, Mobili.no, er på plass og følger lanseringen direkte.

Høy selvtillit

Les også

Samsung forbi iPhone

Vippes ned fra salgstronen for første gang på tre år.

Samsung slo skikkelig på stortromma ved lanseringen. De hadde blant annet hyret inn et helt  strykeorkester som spilte under videopresentasjonen.

Slagordet for deres nye mobilflaggskip er "Designed for humans", og de kaller det selv årets største teknologilansering. Eller "The next big thing".

De kaller den nye telefonen "sofistikert" i forhold til både teknologi og funksjoner. Samsungs toppsjef JK Shin inntok scenen for å vise frem nyheten.

Lanserte Galaxy S III

Navnet er Galaxy S III. Shin snakket først om ryktene som hadde gått i forkant, og sa at noen av dem hadde truffet gansek bra. Den nye telefonen skal også være den beste i verden akkurat nå, ifølge Samsung-sjefen.

SE BILDER: av nye Samsung Galaxy III S (hos Mobili.no)

Galaxy S III har fått åtte megapikslers kamera. Skjermen er en 4,8 tommers HD Super AMOLED.

Batteriet er på 2100 mAh. Telefonn er 8,6 millimeter tykk og veier 123 gram.

Designet til Galaxy S III sies å være utformet inspirert av en dråpe.

FLERE SPESIFIKASJONER: Her finner du spesifikasjonslisten som oppdateres fortløpende. (link til Mobili.no)

Telefonen vet når du ser på den. Så lenge du ser på telefonen skrur ikke skjermen seg av. Telefonen skal også forstå hva du har tenkt til å gjøre. Det vil si at den vet når du har tenkt til å ta en samtale, for eksempel.

Siri-aktig-funksjon

Du kan snakke til telefonen. Det vil si at du bare sier "Hi Galaxy", og så venter telefone på neste kommando. Dette kan være for eksempel at du vil starte kameraet eller sjekke hvordan været blir. Den skjønner åtte språk, men ikke norsk.

At de er inspirert av Apples Siri-funksjon er utvilsomt.

At telefonen skal forstå hva du forsøker å gjøre innebærer for eksempel at du kan skrive en SMS til noen, men så ombestemme deg og heller ringe. Da trenger du bare å løfte telefonen til øret, så skjønner den at du heller vil ringe og ringer automatisk kontakten du holdt på å tekste.

Kameraet

Kameraet har null utløserforsinkelse. Det vil si at kameraet tar bildet i samme øyeblikk som du trykker på utløseren. Deretter skal det ta ett sekund før telefonen er klar til å ta et bilde igjen.

Du kan ta mer enn tre bilder i sekundet i såkalt burst mode. Du kan også velge å ta flere bilder etter hverandre, og telefonen skal kunne bestemme hvilket som er best.

Kameraet har mulighet til å zoome inn på ansikter når du tar bilder ved å dobbelttappe på et ansikt når du tar bilder. Etterpå kan du automatisk zoome inn på ansikter når du ser bilder.

Kamerasensoren er på åtte megapiksler, og er bakbelyst.

Skjermen

Skjermen er altså 4,8 tommer stor, men overraskende nok ikke en Super AMOLED Plus-variant. Det ser altså ut til at vi ikke får Samsungs besteskjermtype her.

Oppløsningen er 720 x 1280 piksler.

Trådløs lader

Galaxy S III har fått trådløs lader. Det vil si at du kan legge den på en laderoverflate, så lader den av seg selv.

Tjenester

Samsung introduserer forbedringer i Game Hub og Video Hub. Music Hub oppdateres også med en streamingtjeneste med 17 millioner sanger tilgjengelig.

For bedriftsmarkedet har Samsung utviklet sterkere kryptering av enhetens innhold.

NFC skal også tas i bruk til betaling.

I likhet med HTC har Samsung inngått en avtale med Dropbox for å tilby skylagring. Galaxy S III-eiere kommer til å få hele 50 GB lagringsplass inkludert i to år. Altså dobbelt så mye som HTC-brukerne får.

Dette betyr også at ryktene om Samsungs egne skytjeneste S-Cloud ikke ser ut til å stemme.

Pris og tilgjengelighet

Telefonen kommer i salg 29. mai, og skal koste 5300 kroner. Samsung kommer også til å sette opp egne kiosker hvor folk kan komme innom og se på telefonen.

Telefonen skal lanseres i 145 land hos 296 operatører - den største lanseringen fra Samsung noensinne. Det kommer en 4G-versjon til USA og Asia i sommer.

TIL INFO: Mobili.no deltar på Samsung Unpacked-arrangement i London. Reise og opphold er betalt av Samsung. Det er ikke lagt noen føringer på hva de kan rapportere, eller hva artiklene skal inneholde.

Les også

Siste fra Digital_old

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt