• - Antijukse-app-er kan virke mot sin hensikt, mener Norges Scrabbbleforbund.

    FOTO: Svend Ole Kvilesjø (illustrasjon)

Skeptisk til antijukseapp for Wordfeud

Norges Scrabbleforbund tror ikke app-en som skal hindre juks i Wordfeud kommer til å bli noen voldsom suksess.

- Det kan fort virke mot sin hensikt. Hvem er denne motspilleren som prøver å vise at han ikke jukser, hvorfor gjør han det, hva har han å skjule, slik ville jeg i hvert fall tenkt, sier prisdent i Norges Scrabbleforbund, Torill Johansen til Aftenposten.no

«Jukse-app-er» vokser frem

Les også

- Usportslig opptreden å jukse i Wordfeud

Norsk Scrabble-forbund er oppbrakt over at folk bruker jukseprogrammer når de spiller Wordfeud mot hverandre på mobilen.

Etter at den norske millionsuksessen, Wordfeud – en digital versjon av brettspillet Scrabble, dukket opp for et år tid siden, har også mulighetene for hjelp, eller juks som de fleste seriøse og ivrige spillere vil kalle det, vokst frem.

Flere ulike typer «jukseapper» er nemlig lansert for flere av de mobile plattformene.

- Uforståelig at noen gidder jukse

- Spillere som jukser og spillere som spiller rent er to helt forskjellige typer. Hvorfor gidder noen å jukse, det kan jo ikke være noe gøy. Det må være bare for å oppnå høye poengsummer, jeg forstår det rett og slett ikke, sier Johansen.

De fleste av Jukse-app-ene fungerer på den måten at man tar et skjermebilde av det aktuelle spillebrettet, programmet analyserer så bildet og kommer opp med ordforslag som passer inn på spillebrettet, ut i fra de brikkene man har tilgjengelig.

Så seg lei på jukset

Nå har to danske hobbyutviklere sett seg lei på dette og utviklet en app som avslører om du bruker denne metoden på din mobil.

Johansen i scrabbleforbundet understreker at det finnes så mange andre måter å jukse på, enn disse screenshot-baserte app-ene, at det aldri vil være noen garanti med grønt lys i en slik antijukse-app.

Det er kameratene Jesper Thue Bonde og Klaus Kjærby Frandsen som har utviklet og lansert  applikasjonen Anti Cheat for Wordfeud, skriver den danske avisen Politiken.

Antijuks-appen fungerer på den måten at den søker gjennom telefonen for denne typen bilder.

- Vi anslår at vel 70 prosent av jukse-app-ene opererer med slike «screenshots», sier Thue Bonde til den danske avisen.

Grønn eller rød «jukse»-status   

App-en gir din profil som spiller rett og slett rødt eller grønt lys hos motspilleren, avhengig av om den finner installerte jukse-app-er på din telefon eller ikke.

Systemet er imidlertid avhengig av at begge parter har app-en installert. Juksere uten, vil ikke kunne avsløres på denne måten.  

Om motspilleren aksepterer at du skal vises med slik status hos vedkommende, godkjenner de samtidig at deres egen telefon skannes og gis grønt eller rødt lys for jukseapper. 

«Hjelp» kan være nyttig, men må avtales

- Den enste grunnen jeg kan se til at folk skal kunne ha nytte av å spille med slike hjelpe- eller jukse-appe-er, er i rent opplæringsøyemed, sier lederen av scrabbleforbundet, men understreker at da må begge parter være inneforstått med betingelsene – om at man bruker hjelpemidler.     

Les også:

Les også

Siste fra Digital_old

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt