• En undersøkelse viser at trådløse nettverk, mobilt bredbånd, trådløse telefoner, kringkasting og nødnett sender ut stråler som bare utgjør omtrent en tusendel av grenseverdiene som kan være helseskadelige for mennesker.

    FOTO: Alan Schein

- Trådløs stråling er ufarlig

Strålingen fra trådløse nettverk, trådløse telefoner og mobilmaster er så liten at den ikke er helsefarlig. Det viser den hittil største målingen av stråling fra slike kilder som er gjort i Norge.

Strålingen vi utsettes for i det daglige fra trådløse nettverk og andre radiobaserte kilder er knapt målbar, og utgjør om lag en tusendel av grenseverdien for hva som ansees som skadelig for mennesker.

Dette informerte Post- og teletilsynet om på arrangementet PT-forum i dag.

Konklusjonene kommer fram i en rapport om ”hverdagsstråling” som Post- og teletilsynet offentliggjør senere denne måneden.

Undersøkelsen er gjennomført på 56 steder i Bergen, Kristiansand, Lillestrøm, Ski, Trondheim og Oslo, og er foretatt både inne og utendørs i barnehager, på skoler, i private hjem og på arbeidsplasser.

Også strålingen på gata er testet.

- Funnene gir klare svar: Strålingen er knapt nok målbar og utgjør om lag en tusendel av den fastsatte grenseverdien for hva som ansees som skadelig for mennesker. Det er på tide å legge bort all synsingen om denne typen stråling, fastslår direktør Willy Jensen i Post- og teletilsynet.

En tusendel

Resultatene viser at trådløse nettverk, mobilt bredbånd, trådløse telefoner, kringkasting og nødnett sender ut stråler som bare utgjør omtrent en tusendel av grenseverdiene som kan være helseskadelige for mennesker.

Den kraftigste verdien som ble målt, var 0,41 watt per kvadratmeter, som bare er én hundredel av den anbefalte grenseverdien.

(© NTB)

Redd for mobilstråling?

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Nyheter

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.