Vi elsker sex i en fei - og velter oss i "one-night stands"

Unge voksne i Norge topper statistikken over "one-night stands". Det er også flest nordmenn som sier de har sex første natten på en "date", viser Durex' store nettundersøkelse.

Raske nordmenn. Det er mulig nordmenn skryter fælt, men her er noen tall som kommer frem i kondomprodusentens Durex' store nett-undersøkelse:
72 prosent unge nordmenn har hatt "one-night stands". Ingen er bedre - eller verre. Sørafrikanere følger nærmest med 70 prosent.
Det er også flest nordmenn som har sex med daten den første natten: 32 prosent.
Franskmenn lever opp til ryktet som mest amorøse. 167 ganger i året har franske kvinner og menn sex.
Ola og Kari nøyer seg med 144 ganger i året.
Danskene har sex 152 ganger i året.
Gjennomsnittet er 139 ganger.Tilsammen deltar 50000 kvinner og menn i 22 land i undersøkelsen. Mer enn 2500 nordmenn har deltatt og svart på spørsmål på nettstedet www.durex.com. De oppgir å være i alderen 16 til 24 år. Aftenposten har fått tilgang til rapporten, som offentliggjøres i dag.Bare halvparten av nordmennene som har "one-night stands" bruker kondom, til tross for at halvparten av alle nordmenn mener HIV/AIDS er et problem. -Dette viser at både helsemyndighetene og vi fortsatt har en jobb å gjøre for å oppmuntre spesielt unge til sikker sex, sier salgssjef Arianne Gravdal, SSL healthcare, som eier Durex.-Undersøkelsen er gjennomført av Durex, for Durex, gjennom våre nettsider. Dette er et verktøy vi bruker for å kartlegge folks seksualvaner. Utvalget kan være selektert, men viser uansett at nordmenn er villig til å ta en stor risiko når det gjelder ubeskyttet sex, sier hun.Almenpraktiker og sexolog Kjell-Olav Svendsen mener resultatene er urovekkende.-Med et lite forbehold om at utvalget er noe selektert med mange unge, er det bekymringsfullt at så mange ikke bruker kondom ved tilfeldig sex, sier Svendsen som også er førsteamanuensis ved Institutt for allmenmedisin, Universitetet i Oslo.Han mener undersøkelsen tydelig viser at nordmenn ser på kondom som svangerskapsforebyggende, og at folk tenker for lite på å forebygge seksuelt overførbare sykdommer.

Les også:

Les også

Siste fra Helse

Siste nytt