Kultur

Gorillaz danser inn i apokalypsen

Få artister har laget så mye god musikk i så mange forskjellige sjangere som engelske Damon Albarn (49).
Kultur

– Når jeg maler, løper jeg mellom bildene

Den første byen som ble utslettet ved luftangrep og den gruvekkende maktdemonstrasjonen bak er temaet på Vebjørn Sands største utstilling.
Kultur

Hoppetårnet: Hvordan var ditt første hopp fra 10-meteren?

DOKUMENTAR: På toppen av 10-meteren slites vi mellom frykten for å hoppe og ydmykelsen ved å gå ned med uforrettet sak. (Regi: Axel Danielson og Maximillien Van Aertryck)
Kultur

Elton John innlagt på intensiven 

Artisten Elton John har avlyst en rekke opptredener etter å ha tilbrakt to dager på intensivavdeling på sykehus med en potensielt dødelig infeksjon. 
Kultur

Documenta 14: En utstilling verdt å bruke tid på

Den kunstneriske direktøren bak utstillingen, Adam Szymczyk, ønsker at vi skal lære fra Athen. Blant annet med sterke historier om smerten ved migrasjon.
Kultur

Nynorskavisen Dag og Tid får Fritt Ords pris

Den riksdekkende nynorske avisen Dag og Tid tildeles Fritt Ords pris for 2017 for å ha skapt grundig og seriøs journalistikk som tar hele Norge alvorlig.
Kultur

Morsomt om hjerte og tarm

Magisk for barn (og voksne) i Teater Manus nyrenoverte sal og scene, og folkeopplysning i ordets beste forstand.
Kultur

«Alle pårørende, alle behandlere, alle som noensinne har lurt på hvordan det er å være syk, som har et fnugg av empatisk vilje i seg, bør lese denne boka», mener vår anmelder.

Ingeborg Sennesets mørke hyl fra helvete er tross all smerte og angst blitt en dokumentar som fungerer som et lys for alle oss andre.
Kultur

2017: Alle presidentens TV-serier

Strømmetjenestene oversvømmer oss med nye serier og sesonger. Starten på 2017 har blant annet gitt oss minneverdige skildringer av amerikanske presidenter.
Kultur

Peer Gynt-prisen til «Skam»

Årets Peer Gynt-pris tildeles den nettbaserte TV-serien «Skam» og regissør Julie Andem. Det er politikerne på Stortinget som har stemt frem serien som vinner.
Kultur

Årsbeste fra Kendrick Lamar

Mennesket Kendrick snakker om tro, tvil, dop, drap, suksess og frykt på mesterlig vis.
Kultur

Tro, håp og apokalypse i årets beste serie

Hva skjer når 2 prosent av Jordens befolkning forsvinner, og apokalypsen nærmer seg? The Leftovers gir ganske mange svar.
Til toppen