kultur

Ukens kunst: Mot lysere tider

Billedkunstneren Monica Fürst synes det passer å vise lyse, lette motiver fra Den franske riviera nå midt i januar-mørket.
kultur

Kom fra Iran under Lillehammer-OL - trodde Norge var en evig folkefest.

Iranske Dariush kommer med familien til Norge midt under forberedelsenene til Lillehammer OL. De forelsker seg i sitt nye hjemland. Norge viser seg fra sin absolutt best side. Men så forandres alt. (Regi: Kaveh Tehrani)
kultur

NRK sender «Sommeråpent» skinnelangs

NRK fortsetter fremstøtet innenlands – og sender «Sommeråpent» skinnelangs til 40 steder som får sommersending-besøk for første gang.
kultur

Kulturministeren med oppvask etter DAB-brudd

NRK, Norkring og P4 ble i dag kalt inn på teppet av kulturministeren etter at deler av DAB-nettet brøt sammen onsdag kveld.
kultur

11 norske plater å se frem til

Det kommer hundrevis av norske musikkutgivelser hvert år. Her er elleve vi har tro på nå.
kultur

Stor kunstgave til Nasjonalmuseet

En sveitsisk kunstsamler som eier den mest omfattende private samling med verk av den danske kunstneren Per Kirkeby, har donert tre malerier til Nasjonalmuseet.
kultur

Dette klaget vi mest på til NRK i fjor

Nedleggingen av radioprogrammet til DJ Friendly ligger på klagetoppen for 2016. Deretter følger USA-valget og andelen sport på TV.
kultur

Dette blir maskoten til sykkel-VM

Apa i «Vennebyen» blir offisiell maskot for VM i Bergen i september. – Dette smaker av latskap og vennetjenester, mener tidligere Kode-direktør Erlend G. Høyersten.
kultur

Syrer som tok selfie med Merkel saksøker Facebook

Anas Modamani (19) fra Syria beskylder Facebook for å ikke iverksette tiltak mot falske nyheter som feilaktig knytter ham til forbrytelser.
kultur

Ny markering mot «dødshuset» på Edvard Munchs Ekely

Billedkunstnere, forfattere og andre interesserte samles på søndag til lysfest for Edvard Munchs Ekely.- Vi ønsker ikke Bjarne Melgaards dødshus her, sier Harald Lyche.
kultur

Ukens kunst: Miljøkrisen på lerretet

Billedkunstneren Henrik Placht tar opp global oppvarming og andre miljøaspekter i sin utstilling i Galleri Haaken.
Til toppen