• Hundretusener av spillere møtes for å slåss mot mytiske fabeldyr og monstre i The Secret World.

    FOTO: FUNCOM

En million vil teste Funcom-spill

Spillerne er voldsomt interessert i Funcoms storsatsing. Over en million har meldt seg til å teste The Secret World - allerede før spillet er på markedet.

11. mai starter den første åpne "betahelgen", der det er fritt frem for å teste spillet. Det Oslobaserte selskapet har jobbet med sitt nye nettrollespill i mange år. 19- juni ligger det an til lansering.

- Dette antallet slår våre tidligere betarekorder og gir oss store forhåpninger for The Secret World og spillets fremtid, skriver salgs- og markedssjef Morten Larssen i Funcom i en pressemelding.

Les Aftenpostens sak om spillet og se en trailer her.

Spenning før lansering

Interessen for spillet er utvilsomt på topp, men det gjenstår å se om Funcom denne gangen klarer å holde på spillerne. The Secret World er nemlig en såkalt MMO, eller nettrollespill. Hundretusener eller millioner av spillere må helst synes spillet er spennende nok til å opprettholde et abonnement i månedsvis, eller til og med år, for at spillet skal være en skikkelig suksess.

Den forrige storsatsingen, Age of Conan, klarte ikke å holde på mange av abonnentene etter at den første bølgen av interesse hadde lagt seg. Denne gangen er interessen på forhånd altså høyere.

Enda flere

Funcom peker i pressemeldingen på at denne gangen er folk ikke bare ute etter å teste gratis. To millioner unike brukere har nemlig vært innom spillets nettsted, og 250 000 har vært med på The Secret War, en slags opplevelse i sosiale medier som er ment å bygge opp under lanseringen.

 

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Kultur

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.