Harald Heide-Steen jr. er død

Skuespilleren og komikeren Harald Heide-Steen jr. er død.

Les også: Harald Heide-Steen jr. døde natt til torsdag etter lang tids kreftsykdom.

Dynamitt-Harry

Skuespilleren ble 68 år gammel, og er kjent både fra TV og film. Mange husker ham nok best fra rollen som Dynamitt-Harry i Olsenbanden-serien. Han utgjorde også den ene halvdelen av komikerduoen Wesensteen sammen med Rolv Wesenlund. Se sketsjen Norsk Supperåd med Wesensteen. (Aftenposten.no tar ikke ansvar for innholdet på eksterne nettsteder). Heide-Steen jr. kommer nok likevel til å bli husket best for sine humoristiske rollefigurer fra NRKs arkiver.

Russisk ubåtkaptein

Han kommer til å gå inn i historien som den bortforklarende russiske ubåtkapteinen. Se videoen her. (Aftenposten.no tar ikke ansvar for innholdet på eksterne nettsteder). Andre kjente skikkelser er «Rikstyristsjef Ottmar Johansen» og «Sylfest Strutle.» Spesielt kjent er sketsjer som Supperådet, med Heide-Steen i rollen som Balle Klorin.

Født inn i rollen

Heide-Steen hadde bred erfaring innen revy og teater, rotfestet som han var i en artistfamilie. Faren, Harald Heide-Steen, var en kjent skuespiller,og moren var danserinne. Heide-Steen jr. ble født i Oslo den 18. august 1939. Allerede som 11-åring var han i 1950 med i «Let's make an Opera» på Det Nye Teater i Oslo. Året etter debutert han i filmen «Storfolk og småfolk» hvor Tancred Ibsen hadde regien. Heide Steen rakk å medvirke i 24 norske spillefilmer, og var med i det populære fjernsynsprogrammet «Og takk for det» sammen med Rolv Wesenlund og Kirsti Sparboe. Helt fram til sist høst sto han på scenen i Richard den II på Det Norske Teatret. I april i år gikk Harald Heide-Steen jr. i studio for å spille inn «Musikalske minner», en cd med hans egne jazzfavoritter. På to av sporene deltar barna Frikk (19) og Tiril (18).

Les også:

Les også

Siste fra Kultur

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt