• De ti episodene om politietterforskerne Saga Norén og Martin Rohde i Broen har vært en seersuksess. De to blir også med i sesong to som er under planlegging.

    FOTO: Ola Kjelbye

Livet etter Broen

Hva skal vi se på nå?

670 000 klamret seg fast i sofaputene under gårsdagens avslutning av tv-thrilleren Broen. Neste uke må vi klare oss med Valdres-reality. Men sesong to er under planlegging. Både Saga og Martin blir med videre.

På Twitter i går satt kjærlighetserklæringene løst både til Saga og teamet bak produksjonen.

"For en krimserie", utbrøt Marit Arnstad på Twitter rett etter serieslutt. Linda Sannum erklærte Saga Norén som "dronningen av skarpe kommentarer". Ida Dørums kommentar var ganske enkelt: "Jøjemeg. Beste krim jeg har sett. Også i ti episoder da." Hun ble fulgt av Ragnhild Veires betimelige spørsmål: "Hva skjedde egentlig med Martins ekteskap".

Broen har vært en suksess for filmselskapet Nimbus. Før serieslutt her i landet var historien om seriemorderen på Øresundbroen solgt til BBC, tysk og finsk TV i tillegg til de skandinaviske landene. En fransk-engelsk versjon med navn The Tunnel er planlagt nyinnspilt. Produsent Bo Ehrhardt bekrefter nå at sesong to er i ferd med å finne sin form. Han vil ikke røpe for mye, men bekrefter det viktigste.

Samme hovedpersoner

- Saga og Martin blir hovedpersoner også i den nye sesongen. Vi er også svært glade for at skuespillerne i hovedrollene, Sofia Helin og Kim Bodnia, begge har takket ja til å bli med videre, forteller han.

Sofia Helin spiller Saga Norén i Broen, og blir med videre i sesong to.

FOTO: Ola Kjelbye

- Vi vil følge de to tettere i deres relasjoner. Når vi forlot dem var særlig Martin en skadeskutt mann. Jeg kan love at vi skal gå enda nærmere inn på de to karakterene. Men vi må selvsagt ha en ny skurk!

Opptakene starter i oktober og vil vare i syv måneder. Først høsten 2013 kan vi regne med at serien er klar for tv-visning. Avtalen om sending her til lands er ennå ikke helt i boks, sier produsenten.

Han innrømmer at suksessen kom som en overraskelse.

- Selv om dansk drama har lang tradisjon, var det første gang Nimbus laget en så lang serie. Ti episoder ble ikke sett på som et pluss. Men vi har hatt høye ambisjoner i alle ledd av produksjonen og det mener vi har gitt resultater, sier Ehrhardt.

Over til Valdres

Broen-skeptikerne meldte seg også i diskusjonen i går kveld. Dagfinn Nordbø konkluderte slik: "Ettersom Twitter de siste ukene har vært en slags Pikene på #Broen, håper vi andre at det roer seg litt".

Det gjør det. Neste mandag er det Valdres-teens som står på plakaten i NRKs serietid etter nyhetene. De som måtte mene at det høres ut som en nedtur, kan glede seg til mer dansk drama etter påske. Da starter sesong to av Borgen, serien om statsminister Birgitte Nyborg Christensen og hennes mange utfordringer i det politiske spillet rundt henne.

Borgen hadde ikke fullt så mange seere som Broen har hatt, men har sin tilhengerskare.

- Vi har fått svært mange henvendelser om Borgen, og setter den opp fra første mandag etter påske, bekrefter markedsansvarlig for serien i NRK, Sissel Lindén.

Mer på gang

Mens kritikerne har kvesset knivene mot dramaserien Erobreren, som sendes søndag kveld på NRK, er dramaavdelingen klar med nye prosjekter. Halvbroren er planlagt sendt første halvår av 2013, mens en ny, norsk thriller, Mammon, planlegges høsten 2013.

Produsent Bo Ehrhardt har stor tro på norsk drama.

- Det er veldig mye spennende på gang. Vi har lengre erfaring i Danmark, men jeg blir ikke overrasket om den neste store seriesuksessen er laget i Norge, mener han.

Les også

Siste fra Kultur

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt