• Det blir bygget tre scener i skianlegget under Kollen Sommerfestival.

Kollen vil bli størst

Kollen Sommerfestival vil bli størst i landet, og får plass til 30 000 besøkende daglig.

I formiddag ble det kjent at Oslo får enda en ny festival i sommer. Rihanna og Sivert Høyem er to av de store navnene som allerede er offentliggjort fra programmet til Kollen. 25 artister skal spille over to dager på tre scener. Hovedscenen etableres ved skiskytterarenaen, mens scene 2 kommer på den ene siden av hoppbakken. Den minste scenen blir ikke så langt fra den såkalte Hellnerbakken.

- Totalt vil vi ha en kapasitet på 30 000 besøkende daglig forteller bookingansvarlig Pål Jakobsen fra Air Productions, som står bak Kollen Sommerfestival. Han tror Oslo har plass til enda en festival.

Skal slå Hove

Les også

Risiko i Kollen

Trenger vi en ny festival i Oslo? Nei. Kan Kollen likevel bli en suksess? Ja.

- Vi ser for oss at flere familier vil bruke dagen til å oppleve musikk i Kollen. Vi byr på populære artister innen pop, rock og urban, og henvender oss til et annet publikum enn de andre festivalene i byen. Det å få en mulighet til å oppleve en hel dag med musikk i et så flott anlegg som Holmenkollen, kan ikke sammenlignes med noen andre festivalopplevelser her til lands, tror Jakobsen.

Norge er et festivalrike. Bare i Oslo arrangeres Norwegian Wood midt i juni og Øya-festivalen senere på sommeren. Øyafestivalen har rundt 85 000 besøkende over fem dager. Samtidig som Kollen, er også Hovefestivalen i Arendal. De omtaler seg selv som Norges største festival med 19 000 besøkende daglig.

- Vi tror ikke Hove og Kollen er direkte konkurrenter, hverken når det gjelder artister eller publikum, sier Jakobsen.

Ingen støtte

Ikke en offentlig krone er spyttet inn i prosjektet, men Skiforeningen er fornøyd samarbeidspartner.

- Vi har sett etter et kulturarrangement som kunne overta den plassen som Ta sjansen hadde i mange år. Nå mener vi at vi har funnet det, sier assisterende generalsekretær i Skiforeningen, Steinar Eidaker. Air Production samarbeider med Skiforeningen om det tekniske anlegget, men bærer hele det økonomiske ansvaret selv.

- Dette bygget vi opp uten offentlig støtte, sier Jakobsen, som ikke vil røpe hva som er totaltbudsjettet for festivalen.

- Men jeg sover godt om natten fremdeles, sier han.

Ideen til Kollen ble klekket ut under en musikkmesse for noen år siden der mange norske festivaler var representert.

- Vi merket oss at alle de norske festivalene ble sittende på samme bord, bordet for "små festivaler". Det at man ikke har hatt større publikums- og scenekapasitet på festivalene i Norge, har snevret inn muligheten til å få en del store, internasjonale artister til landet, mener Martin Nielsen, head promotor i Live Nation, verdens største konsertarrangør.

 

Aftenpostens markedsavdeling er en av samarbeidspartnerne til Kollen Sommerfestival.  

 

 

Les også

Siste fra Kultur

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt