• Det blir kyss, klapp, klem, slåssing, krangel og galopperende forelskelser før skuespillerne i Amors baller er ferdig på Ekebergsletta. Bak f.v. Harald Weedon, Jana Opsahl Goli og Isak Nicolai Solli. Foran Kåre Hedebrant og Eira K. Stuedahl.

    FOTO: SIGNE MARGRETHE DONS

Lager film fra Norway Cup

Fotball, forelskelse og svette sovesaler. Nå starter innspillingen av en ungdomsfilm fra Norway Cup. Et av Sveriges største filmtalenter har hovedrollen.

– Vi vil få frem festivalstemningen, Norway Cup som et samlingssted for 27000 ungdommer proppfulle av hormoner. Følelsen av den første vakre sommernatten, når du er forelsket og skjønner at det er så mye mer der ute, sier Frederick Howard.

Han produserer ungdomskomedien Amors baller for SFNorge, og har skrevet manus sammen med regissør Kristoffer Metcalfe. De skal fortelle om svenske Lucas som flytter til en liten norsk by og forelsker seg i Susanne, den vakre keeperen på det lokale jentelaget.

– Der en ungdomsfilm, «boy meets girl», satt til et fotballmiljø, forklarer regissør Metcalfe.

Svensk spiss.

Til hovedrollen har filmskaperne fått tak i det svenske stortalentet Kåre Hedebrant. Han fikk mye oppmerksomhet fra kritikere etter sin debutfilm La den rette komme inn, en kjølig film om en 12-åring som blir venn med en vampyr. Denne gang blir det diametralt motsatt: blå himmel, grønt gress, rosa drømmer og spretne hjerter.

– Dette kjennes mye lettere. Atmosfæren er gladere, også utenfor kamera. Filmen smitter liksom av på omgivelsene, forteller Hedebrant.

Han var selv nybegynner da han debuterte som filmskuespiller. Denne gang har han en rekke ferske kolleger med seg foran kamera. Eira K. Stuedahl, som spiller drømmejenta Susanne, var på vei hjem fra stranden på Bygdøy da hun ble stoppet på gaten og bedt om å komme på audition.

– Det gikk ikke helt opp for meg før nå at jeg faktisk fikk rollen, sier 15-åringen.

Fortrinn.

Filmskaperne mener ungdommene har et fortrinn i denne sammenhengen.

– Dette er en ungdomsfilm for ungdom. Vi tror at våre skuespillere har mye å bidra med selv, og er opptatt av å gi mye rom og frihet. Vi får noe unikt og ektefølt, og mye blir improvisert frem underveis, sier Howard.

Det første arbeidet med manus og replikker har allerede ført til justeringer fra ungdommene. Tittelen Amors baller fant skuespiller Harald Weedon på den første arbeidshelgen.

– Det er fantastisk at disse karakterene vi har levd med som tekst i ett år, plutselig får liv og begynner å snakke tilbake til oss!

Ingen støtte.

Opptakene starter 12. juli og varer til 22. august. I innspillingsperioden skal filmskaperne blant annet gjøre opptak under Norway Cup for å få autentiske turneringssituasjoner. Budsjettet er på 13,5 millioner kroner, og filmen lages utenfor støttesystemene i Norge. Filmen blir regissør Metcalfes debut i spillefilmformat.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Kultur

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.