• Løvekvinnen handler om en liten pike som blir født med lysegult, fint hår over hele kroppen, også i ansiktet.

Løvekvinnen blir film

Erik Fosnes Hansen roman Løvekvinnen har fått 12,5 millioner i produksjonstilskudd. Tre andre spillefilmer har fått støtte.

Fredag delte Norsk filminstitutt ut millioner til nye spillefilmer Filmen om Løvekvinnen basert på Erik Fosnes Hansens roman, fikk mest penger.

Løvekvinnen handler om en liten pike som blir født med lysegult, fint hår over hele kroppen, også i ansiktet. Det er en fortelling om et barns annerledeshet, om å finne seg selv og akseptere den man er.

Faren holdt datteren skjult

Løvekvinnen som heter Eva Arctander i Erik Fosnes Hansens bok er en sjeldenhet ingen har sett maken til. Samtidig som Eva blir født, dør hennes mor. Faren, en streng stasjonsmester, bestemmer seg for å holde datteren skjult.

Og ikke bare føler han avsky for henne på grunn av håret, som får ham til å omtale henne som en røyskatt. Han føler også sinne og bitterhet mot datteren. Med henne forsvant det gode livet han hadde, og den vakre hustruen han var så stolt av.

Erik Fosnes Hansen fikk gode kritikker for romanen Løvekvinnen

FOTO: Holm, Morten

 

Prisbelønt

Fosnes Hansen fikk Bokhandlerprisen for boken da den kom ut i 2006.

Det er Vibeke Idsøe som blant annet tidligere har laget Jakten på Nyresteinen, som skal regissere filmen og som har skrevet manus. Filmen blir produsert av John M. Jacobsen og Marcus Brodersen.

To filmer om Tordenskiold på gang

Hele to filmer planlegges om den dansk-norske sjøoffiseren Tordenskiold (1690-1720), en norsk og en dansk. I denne omgang fikk den danske filmen 3 millioner i produksjonstilskudd fra Norge. Ifølge Filtermagasin.no har Erlend Loe skrevet manus til den danske filmen som handler om Tordenskiolds liv i 1720 etter at krigen er slutt. Det er danske Nimbus Film som er hovedprodusent, mens den norske produsenten er Gudny Hummelvoll.

Wirkola lager norsk Tordenskiold

Den norske storfilmen om sjøhelten som i 2012 fikk 12 millioner i tilskudd er midlertidig satt på vent da regissøren Morten Tyldum måtte trekke seg, og pengene ble trukket tilbake. Filmen produseres av John M. Jacobsen og hans Filmkameratene og regioppgaven er overtatt av Tommy Wirkola.

Den svensk-norske samproduksjonen Så også på Jorden er en frittstående fortsettelse av den kritikerroste Så som i himmelen fra 2004. Filmen fikk 2 millioner i støtte, mens Neofilm AS fikk 2,5 millioner til Aldri sove mer, basert en bestselger fra Nederland som handler om to unge arkeologers ekspedisjon på Finnmarksvidda på leting etter meteoritter.

 

 

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Kultur

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt