• Anna Cecilie Haug gleder seg til å kunne spille ordspill også på telefonen.

  FOTO: Jon Hauge

Nå kommer Ordspill-appen

Anna Cecilie Haug (19) har spilt Ordspill siden hun var 15. Nå lanseres Ordspill-appen, som gjør at man kan spille på telefonen og på Ipad.

 

Scrabble-farsotten på internett, som for alvor tok av ifjor, fortsetter. I dag har Aftenpostens Ordspill.no 77 000 registrerte medlemmer og mellom 2000 – 3000 daglige brukere. I denne uken lanseres Ordspill-appen som gjør at du kan spille Ordspill hvor som helst.

Anna Cecilie Haug har spilt på Ordspill.no helt siden starten i 2008.

- Jeg liker å leke med ord og jeg liker konkurransen. Det er om å gjøre å være best. Og så liker jeg rankingen. Det setter en ekstra spiss på spillet og er stor forskjell fra Wordfeud. En annen forskjell er at når jeg spiller Ordspill blir ferdig på en time, men Wordfeud går over en uke, i hvert fall flere timer.

Les også

- Usportslig opptreden å jukse i Wordfeud

Norsk Scrabble-forbund er oppbrakt over at folk bruker jukseprogrammer når de spiller Wordfeud mot hverandre på mobilen.

Flere har møtt kjæresten

Den store interessen for ordspill på nett har ført til at Anna Cecilie og noen andre har startet Scrabble-forbundet. Hun har dessuten møtt kjæresten sin. Det var chattefunksjonen som sørget for det.

- Det er flere enn meg som har møtt kjæresten her, sier Haug.

- Hvordan skjedde det?

- Vi chattet sammen først og spilte etterpå, så møtte vi hverandre. Ulempen er at han er fra Nord Norge og jeg bodde i Askim. Så det var vanskelig å treffes de første gangene.

I dag har Anna Cecilie begynt å studere jus. På fritiden har hun tenkt å fortsette med Ordspill, der hun også fungerer som vert.

- Hva kan være fordel med at spillet lanseres som app?

- At man kan spille på telefonen hvor som helst. Ordspill har også ranking og jeg kan se hvilke ord som er feil. Man blir dessuten linket inn til forumet på Ordspill.no.

Android - Ordspill GRATIS

Android - Ordspill

iPhone: -  Ordspill GRATIS 

(Brukere med iOS operativsystem 4.3.5  og lavere kan oppleve problemer med spillbrettet. Ny versjon er tilgjengelig om noen få dager. Vi anbefaler å oppgradere til versjon 5.1 eller høyere. )

- Hva gjør du som spillvert?

- Den viktigste jobben er at jeg tar imot klager og sanksjonerer mot spillere som oppfører seg dårlig, for eksempel sier stygge ting på chattefunksjonen. 19-åring «staver» for
Norge i Scrabble-VM

Du kan spille med folk i nærheten

For dem som har spilt på Ordspill.no er appen en videreføring av nettversjonen, men tilpasset mobil. Det er mange likheter med både Wordfeud og andre scrabble-aktige spill, men i ordspill-appen får du en del funksjoner som du ikke har i Wordfeud, blant annet kan du spille med folk som bor i nærheten av deg. Appen kan lastes ned både på Android, Iphone og Ipad.

Digitalredaktør i Aftenposten Skjalg Engebø sier avisen ønsker å utfordre til storebror Wordfeud.

- Vi var ute med nettversjonen vår i flere år før Wordfeud kom på banen,  og nå satser vi på å være en utfordrer på mobile plattformer.

Ipad i premie

Aftenposten utlyser en konkurranse i forbindelse med at Ordspill-appen lanseres.

- Fra mandag 10. september kjører vi en konkurranse over seks uker. Den som øker mest i rating i løpet av en uke kåres til ukens ordspiller.

Hovedpremien vinnes av ordspilleren med høyest rangering ved konkurransens slutt  21. oktober, sier Engebø.

Les mer på om ordspill-appen her!

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Kultur

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Ordspill-appen

 • FS00042788.jpgOrdspill er en bokstavlek hvor du konkurrerer mot spillere fra hele Norge.
 • Nettutgaven ordspill.no har eksistert helt siden 2008, og nå kan du i tillegg spille på mobil plattform (iPhone og Android) og iPad.
 • Appen kom i august 2012 og er gratis (Kan oppgraderes til en annonsefri utgave).
 • Snart 30 000 nedlastninger
 • Spillet har rating og topplister både både i webutgaven og på iPhoneappen.
 • Har du allerede spillerprofil på www.ordspill.no kan du benytte samme innloggingen og finne igjen vennelisten som du har bygget opp der.
 • Ønsker du en utfordring kan du søke etter motstandere som passer ditt nivå.
 • Det er mulighet til å ha opp til 30 spill løpende samtidig.
 • Ordspill benytter NSF-ordlisten, kvalitetssikret og oppdatert av Norsk Scrabbleforbund.

Flere bilder

Ordspill kom med webversjonen i 2008, og har over 77.000 registrerte medlemmer.

Siste nytt