Saraste fornyer i Filharmonien

Blir i Oslo til 2013.

Den finske sjefdirigenten i Oslo-filharmonien, Jukka-Pekka Saraste (53), har fornyet kontrakten med orkesteret for to sesonger, fra sommeren 2011 og frem til sommeren 2013.

Saraste, som er født i Lahti, og som tidligere bl.a var sjefsdirigent for Finlands Radios Symfoniorkester og for Toronto Symphony Orchestra i Canada, tiltrådte i Oslo i august 2006, med kontrakt frem til sommeren 2011.

En eventuell forlengelse skulle diskuteres i løpet av denne vårsesongen, og nå har orkesteret og den finske stjernedirigenten kommet til enighet om to nye år. Det har en stund vært spekulert i om Saraste ønsket å fortsette utover 2011 på grunn av de økonomiske problemene orkesteret sliter med, og også på grunn av spille- og arbeidsforholdene i Oslo Konserthus, der orkesteret leier og har sin faste arena for konserter.

Saraste, som allerede etter sin første sesong i Oslo ble tildelt den prestisjetunge Sibeliusprisen av Sibelius Slskapet i Norge, har gitt ut flere CDer med forskjellige orkestere. Med Oslo-Filharmonien har han så langt gitt ut Rolf Wallins orkestermusikk, og i det siste året orkesterets første DVD-innspilling, med Sibelius’ 5. symfoni. En ny DVD med musikk av Sibelius, Magnus Lindberg og Sjostakovitsj er programmert for sesongen 2009 – 2010.

Les også

Siste fra Kultur

Siste nytt