• Sarah Jessica Parker har en stor fanskare, også i Norge, takket være sin rolle som Carrie Bradshaw. Nå kommer hun til Oslo og Norge.

    FOTO: Kirsty Wigglesworth

Sex og singelliv-stjernen leder Nobelkonserten

Moteikonet Sarah Jessica Parker, kjent fra TV-serien «Sex og singelliv», skal lede årets Nobelpriskonsert i Oslo Spektrum. Med seg får «Carrie» skuespilleren Gerard Butler.

Arrangørene av årets Nobelkonsert har plukket fra øverste hylle når de nå de har valgt verter til å lede årets fredspriskonsert.

Produsenten, skuespilleren og moteikonet Sarah Jessica Parker er kanskje mest kjent for rollen som Carrie Bradshaw i TV-serien Sex og singelliv.

- Det er et stort privilegium å være en del av årets Nobels Fredspriskonsert. Jeg er beæret over å få dele scene med slike fantastiske artister, sier Sarah Jessica Parker.

Hun er en av de største, nålevende stjernene på film- og TV-himmelen. For Sex og singelliv-serien og filmen, har hun vunnet en rekke utmerkelser. Hun ble blant annet kåret til beste skuespiller under Golden Globe i 2000, 2001, 2002 og 2004.

Forsoning

Årets fredspriskonsert vil hedre den Europeiske Union (EU) som mottar årets fredspris. Den Norske Nobelkomité begrunnet tildelingen med at EU og dens forløpere i mer enn seks tiår har bidratt til å fremme fred og forsoning, demokrati og menneskerettigheter i Europa.

Det er noe den andre verten, skuespilleren Gerard Butler, er opptatt av.

- Jeg er dypt beæret over å bli spurt om å være en del av denne betydningsfulle feiringen av menneskeheten. Den europeiske union har vist verden hva som er mulig når krefter forenes i fred. Det er en glede å stå sammen med disse flotte artistene og feire EU og EUs bidra til fred i verden, sier Butler.

300

Skotten har en bred skuespillererfaring, men er kanskje mest kjent for sine roller i 300 og P.S. I Love You.

Arrangørene av Nobels fredspriskonsert har i en rekke år skaffet seg topptunge navn til å lede konserten. I 2010 ble det ledet av den Oscarvinnende skuespilleren Denzel Washington. Tidligere er konserten blitt ledet av Oprah Winfrey, som delte oppgaven med Tom Cruise. Catherine Zeta-Jones gjorde det samme med ektemannen Michael Douglas, mens Sharon Stone delte scene med Anjelica Huston.

Verdige

- Sara Jessica Parker og Gerard Butler vil være flotte verter og bærere av fredsbudskapet. Disse internasjonale stjernene vil hjelpe oss med å skape en uforglemmelig konsert for å feire og ære den Europeiske Unions bidrag til fred, sier Geir Lundestad, direktør for Det Norske Nobelinstitutt.

Arrangørene har fortsatt ikke den hele og fulle artistlisten klar. Den som er kjent er at Jennifer Hudson, Seal, Karpe Diem, Susanne Sundfør og Laleh skal opptre på konserten.

 

Les også

Siste fra Kultur

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Nobelkonserten

Arrangeres 11. desember i Oslo Spektrum.

Den første Nobelkonserten ble arrangert i 1994.

Blant årets artister er Jennifer Hudson, Seal, Susanne Sundfør, Karpe Diem og Laleh.

 

 

Flere bilder

Gerard Butler beskrives som en stor kvinnebedårer. Nå skal han lede fredspriskonserten sammen med sin mer kjente partner.

Gerard Butler beskrives som en stor kvinnebedårer. Nå skal han lede fredspriskonserten sammen med sin mer kjente partner. FOTO: LUCAS JACKSON

Siste nytt