• Siri Nilsen (27) tar en pause fra mammapermen og åpner Øyafestivalens tredje dag.

    FOTO: trygve indrelid

Siri Nilsen håper på et mildt publikum

I fjor sto hun bakerst på Enga-scenen som korist for Jens Carelius. I år har hun rykket frem, og i dag skal Siri Nilsen fylle Øyas største scene helt alene.

- Nå skal jeg stå fremst, det blir innmari gøy. Det er en gigantisk, stor scene og utsikten over publikum er fantastisk. Nå kan jeg spille mine egne låter og gjøre akkurat hva jeg vil. Det blir skikkelig gjevt, sier Siri Nilsen.

27-åringen håper publikum er slitne etter at Lars Vaular og Björk avsluttet torsdagskvelden.

- Jeg satser på et følsomt, rolig og mildt publikum, sier hun.

Britiske fans

I november kom andreplaten «Alle snakker sant», en utgivelse som anmelderne kastet superlativer etter. «En av fjorårets definitivt beste plater, på norsk», skrev Klassekampen. «Det enkle kan være det beste», skrev Dagbladet, mens Aftenpostens anmelder mente Nilsen serverte norsk visepop på sitt beste.

Platen gjorde seg også fortjent til en Spellemann-nominasjon, og ble lagt merke til av britiske musikkjournalister i The Guardian, Clash og Uncut Magazine. Til tross for at tekstene utelukkende er skrevet på norsk.

- Det var veldig overraskende å få oppmerksomhet fra utlandet. Jeg synes det er morsomt at de tar seg tid til å høre på musikk på et språk de ikke skjønner. De hører språket på en helt annen måte. For dem høres norsk oppstykket og hardt ut, og språket får nesten sin egen musikalitet. Det er fascinerende, sier Nilsen.

Artisten fikk barn for to måneder siden, og Øya-konserten er hennes første konsert siden hun spilte på Rockefeller i mars. Alt som står på planen fremover er en konsert på Drammen teater, bortsett fra det er kalenderen fri for spillejobber. Men visesangeren tror ikke hun kommer til å få mindre ting å skrive om i fremtiden.

- Jeg stresser ikke i det hele tatt. Det er veldig naturlig å ta en pause nå og ta det litt roligere. Nå har jeg også fått en million nye ting å skrive om, det er så masse jeg har lyst til å si, avslutter Nilsen.

Siri Nilsen spiller på Enga-scenen klokken 14:30 i dag.

Les også

Siste fra Kultur

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt