Torstein Grythe er død

Torstein Grythe, dirigent og stifter av guttekoret Sølvguttene er død, 90 år gammel. Grythe døde natt til fredag 1. mai.

Torstein Grythe stiftet Sølvguttene i 1940 og dirigerte koret fram til 2004. I 1968 ble Sølvguttene slått sammen med NRKs guttekor.

Grythe drev Sølvguttene fram til internasjonal anerkjennelse gjennom 64 års arbeid. For dette ble Grythe hedret med St. Olavs Orden, kongens fortjenstmedalje i gull og Spellemannsprisens hederspris.

Torstein Grythe var i tillegg musikklærer ved Foss gymnas fra 1955 til 1972, og fra 1972 til 1987 var han lektor ved Oslo lærerhøyskole.

– Med Torstein Grythes bortgang er en av norsk korbevegelses store idealister borte. Hans innsats for guttekorsangen i Norge er av uvurderlig betydning, for så vel de som har deltatt i arbeidet, som de som har hatt gleden av resultatet, sier Fredrik Otterstad, musiker og mangeårig venn av Torstein Grythe til NTB.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Kultur

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Flere bilder

Torstein Grythe hedret med St. Olavs Orden, kongens fortjenstmedalje i gull og Spellemannsprisens hederspris. FOTO: SCANPIX

Siste nytt