Torstein Grythe er død

Torstein Grythe, dirigent og stifter av guttekoret Sølvguttene er død, 90 år gammel. Grythe døde natt til fredag 1. mai.

Torstein Grythe stiftet Sølvguttene i 1940 og dirigerte koret fram til 2004. I 1968 ble Sølvguttene slått sammen med NRKs guttekor.

Grythe drev Sølvguttene fram til internasjonal anerkjennelse gjennom 64 års arbeid. For dette ble Grythe hedret med St. Olavs Orden, kongens fortjenstmedalje i gull og Spellemannsprisens hederspris.

Torstein Grythe var i tillegg musikklærer ved Foss gymnas fra 1955 til 1972, og fra 1972 til 1987 var han lektor ved Oslo lærerhøyskole.

– Med Torstein Grythes bortgang er en av norsk korbevegelses store idealister borte. Hans innsats for guttekorsangen i Norge er av uvurderlig betydning, for så vel de som har deltatt i arbeidet, som de som har hatt gleden av resultatet, sier Fredrik Otterstad, musiker og mangeårig venn av Torstein Grythe til NTB.

Les også

Siste fra Kultur

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Flere bilder

Torstein Grythe hedret med St. Olavs Orden, kongens fortjenstmedalje i gull og Spellemannsprisens hederspris. FOTO: SCANPIX

Siste nytt