• Olav Versto ble torsdag formiddag funnet livløs i havnebassenget i Farsund. Politiet anser hendelsen som en ulykke.

    FOTO: VG

VG-kommentator Olav Versto er død

VGs markante kommentator Olav Versto (60) døde i en ulykke på havnen i Farsund torsdag formiddag.

Les også: funnet livløs i havnebassenget i Farsund.

Olav Versto ble torsdag formiddag funnet livløs i havnebassenget i Farsund. Politiet anser hendelsen som en ulykke.

Like ved funnstedet lå en båt med en motor som gikk på tomgang. Politiet mener det er grunn til å tro at Versto kan knyttes til denne båten, men årsaken til dødsfallet er ikke kjent.

Olav Versto var politisk redaktør i Norges den gang største avis fra 1994 til 2008.

Han ble først for alvor kjent for sine radiointervjuer på NRK med Gro Harlem Brundtland og Kåre Willoch på 80-tallet. I 2008 gikk han av som redaktør, og har siden vært kommentator i VG.

- Har betydd mye for debatten i dette landetAftenpostens politiske redaktør Harald Stanghelle har hatt et kollegialt vennskap med Versto i mange år.

– Olav var definitivt en av de mest markante politiske kommentatorene i Norge de siste tiårene. Han har betydd svært mye for meningsdannelsen og debatten i dette landet. Versto var både meningsglad og meningssterk. Samtidig var han en usedvanlig vennlig sjel, men han var heller ikke redd for konfrontasjoner, sier Stanghelle.

- Friske konfrontasjonerEt av Verstos mest kontroversielle standpunkter de siste årene kom da han som politisk redaktør gikk svært langt i å støtte den amerikanske invasjonen i Irak i 2003.

– Vi har vært mye uenige og har hatt mange friske konfrontasjoner, noe vi sannsynligvis har hatt glede av begge to.

Versto har blant annet nylig markert seg da han i forbindelse med beskrivelsen av Frank Rossaviks bok om SV, nærmest karakteriserte hele SV som et bortkastet prosjekt. Der bekjente han også at han anså sitt eget liv som aktiv SV-er i studietiden som en blindvei.

- En særdeles uredd kommentator- Olav Versto var en av Norges skarpeste og mest kunnskapsrike politiske journalister gjennom de siste 30 årene. Gjennom sitt virke i NRK og VG ble han også en av Norges mest profilerte politiske kommentatorer, skriver tidligere VG-sjefredaktør Bernt Olufsen i sitt minneord.

- Olav Versto var en særdeles selvstendig og uredd kommentator, som ikke alltid var opptatt av å mene det samme som det etablerte kommentatorkorpset for øvrig. Derfor ble han en berikelse for den norske samfunnsdebatten, skriver Olufsen.

Olav Versto etterlater seg kone og en sønn. Han var gift med Kari Storsletten, som er administrasjonssjef i Aftenpostens redaksjon.

Les også

Siste fra Kultur

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Flere bilder

Like ved funnstedet lå det en båt med en motor som gikk på tomgang. FOTO: FVN.NO

Siste nytt