- Endelig en serie som gjør det verdt å sitte inne

Vår anmelder er begeistret for «Homeland» som begynner i kveld.

123456
«Homeland»

I kveld kl. 21.40

Etter åtte år i fangenskap i Irak blir den amerikanske soldaten Nicholas Brody funnet ved en tilfeldighet og brakt hjem i sikkerhet. Tilbake i USA blir han hyllet som en krigshelt av både mediene, militæret og folket.

Men CIA-agenten Carrie Mathison kjøper ikke historien, og starter sin egen høyst hemmelige etterforskning for å bevise at Brody er blitt hjernevasket av Al-Qaida, og at han er sendt tilbake for å utføre terrorangrep på amerikansk jord.

Sliter psykisk

At Mathison, strålende spilt av Claire Danes, sliter med sin psykiske helse og er nødt til å gå på sterke medisiner som kan svekke hennes dømmekraft, gjør at hennes mistanker i utgangspunktet ikke står så sterkt.

Men serien sørger likevel for å legge ut nok ledetråder hele veien, til at seerne heller ikke klarer å avfeie anklagene til den nevrotiske CIA-agenten. 

Angsten for terror

Ved å sakte, men sikkert rulle opp en historie som viser krigens sanne ansikt og dens iboende kompleksitet, viser Homeland hvor vanskelig det ofte er i realiteten å velge «riktig side».

Serien spiller sterkt på angsten for terror og ikke minst den følelsesmessige forvirringen som denne angsten trigger i de aller fleste av oss. Og på en velregissert og smart måte sørger den for at seerne møter seg selv i døren opp til flere ganger.

Skjøre følelser

Det spennende drivet i denne psykologiske thrilleren er mer en nok til å holde interessen oppe i seg selv, men serien får et ytterligere løft av gode skuespillerprestasjoner. Kontrasten mellom storpolitikken, og de skjøre undertrykte følelsene hos den enkelte gir et godt bilde av hvor kompliserte slike krigsgjenforeninger egentlig er.

Etter åtte år i fangenskap, med store mengder tortur, er det ikke lett for hverken sersjant Brody eller hans kone og barn å finne tilbake til en familie som allerede har beveget seg videre.

Tv-høsten er reddet

Selv om det store spørsmålet i Homeland er hvorvidt Brody er en terrorist eller ikke, så avhenger seriens suksess av svaret. For i moderne krigføring finnes det ikke lenger noen enkle svar og kjappe løsninger, og i denne erkjennelsen ligger Homelands aller største styrke.

Det eneste som er sikkert er at tv-høsten endelig byr på noe det er verdt å holde seg innendørs for.

 

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste fra Anmeldelser