Sølv til Norge i Bocuse d' Or

Tom Victor Gausdal (28) fikk sølvmedalje i det uoffisielle kokke-VM, Bocuse d'Or i Lyon onsdag.

Bocuse d'Or er den mest prestisjetunge internasjonale konkurransen for unge kokker. I konkurransen laget Gausdal to hovedretter, en med islandsk breiflabb og en med dansk kalv. Hver deltager har fem timer på seg til å lage en kjøttrett og en fiskerett.

- Jeg visste jeg ville komme høyt opp, sier Gausdal til Dagbladet.no etter innsatsen.

Franskmannen Serge Vieira vant kokke-gullet, mens Danmarks Rasmus Kofoed ble nummer tre. En sølvmedalje gir Gausdal rundt 120.000 kroner.

28-åringen fra Nøtterøy driver kurs- og selskapslokalet Flavours i Oslo sammen med tre venner og kolleger. Gausdal har nylig overtatt som lagleder for kokkelandslaget sammen med Sven Erik Renaa ved Gastronomisk Institutt. De overtar etter Charles Tjessem.

Gausdal har vært medlem av kokkelandslaget siden 1997, og vært under ledelse av både Harald Osa og Charles Tjessem. I 2003 vant han konkurransen Årets Kokk.

Les også:

Les også

Velkommen til Aftenpostens debatter!

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.