• The Grand, som slipper sin første EP i disse dager, i sitt eget studio kalt Snaxville. Fra venstre Per Tobro, Eirik T. Knutsen, Amund Maarud og Henrik Maarud.

    FOTO: GITTE JOHANNESSEN, NTB

Grand debut

En gang unge bluesyndlinger, nå er det 60- og 70-tallsrock som inspirerer brødrene Amund og Henrik Maarud.

Les anmeldelsen: - Vi har gått her og klødd i to år, sier Amund Maarud og leder oss ned i kjelleren. Ned en vareheis, bort en kjellergang fylt med boder på en industritomt på Oslo øst. Her nede, i neonlyset, ligger Snaxville Studio, der tidligere ungdomsblueshelt Amund Maarud (26) de siste par årene har grunnet på hvem han vil bli som stor.Gitarmesteren har ikke klødd og grublet alene. Sammen med ham har lillebror Henrik (24) fundert, mens bassist Per Tobro (25) har kommet draende med stadig nye gamle plater som de "måtte høre på", og tangentmester og tidligere jazzstipendiat Eirik T. Knutsen (24) har kommet med sine innspill.Sammen er de The Grand, der Amund Maarud bare er en av fire likeverdige medlemmer, og der det musikalske uttrykket nå inspirert av så vel 1960- og 70-tallsrock som nåtidige genrebrytere.Allerede er bandet booket til Øyafestivalen, Trænafestivalen, Quart og Storåsfestivalen så vel som Kongsberg Jazzfestival. Preslippfesten fant sted på Mono - så langt unna bluesklubbene som mulig.

Følte seg fri.

I går slapp The Grand debut-EP-en. Da vi var innom kjellerstudioet noen dager tidligere, sto pappesken fylt med ferske plater, utgitt på eget plateselskap The Grand Recordings og distribuert av Sonet/Universal.- De er ferske. Nesten så det lukter nybakt, gliser Henrik, trommeslageren og yngstebroren fra Skogbygda, som sammen med Amund en gang var Blues-Norges tenåringshelter. De ga ut et album selv, pluss to albumer på store selskaper, før de sa stopp.- The Grand er resultatet av det vi hele tiden har hatt lyst til å gjøre, men ikke helt har visst hva var, sier Amund, og forklarer hvordan han og bandet etter utgivelsen "Commotion" i 2004 begynte å se aller mest frem til avslutningen på spillejobbene:- Vi pleide å slutte med å jamme over noen riff, og begynte å synes det var morsomst, da følte vi oss fri.Bandet har åtte- ni låter som har overlevd den skarpe slaktekniven bandet utsetter sine egne ting for. - Jeg er klok av skade. Jeg er utålmodig og vil gjerne ha gjort ting raskt, og det er lett å spille inn noe når vi har vårt eget studio der vi kan gjøre alt selv. Da er det lett å se på det ytre, på innpakningen, mens det har handlet om å få mer fokus på det musikalske - hvor vi egentlig skal hen, sier Amund.

Plate til høsten.

Nå venter det en festivalsommer med nytt publikum på The Grand: Vekk fra bluesfestivalene og over mot rockefestivalene.Nå skal de "ut på safari", som Amund Maarud uttrykker det. Selv om han som bluesmusiker har turnert land og strand rundt, er han med det nye rockebandet ute på upløyd mark personlig.- I september drar vi til Tyskland for å spille på Popkomm-festivalen i Berlin og deretter på Reeperbahn-festivalen i Hamburg. Det blir hektisk fremover. Og så tenker vi å gi ut plate sent i august eller tidlig i september, sier Amund Maarud.

Les også

Siste fra Musikk

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt