• Kjell Elvis Bjørnstad er i verdenstoppen som Elvis-imitator. Bildet er fra 2003, da han satte rekord i å synge Elvis-sanger.

    FOTO: Foto Terry Young / SCANPIX

Kjell Elvis til finalen

I Elvis-imitator-konkurransen i Memphis i USA.

Nordmannen Kjell Elvis Bjørnstad kom natt til mandag til finalen i den første offisielle verdensomfattende Elvis-imitator-konkurransen i Memphis i USA.

Konkurransen «The Ultimate Elvis Tribute Contest» arrangeres av selskapet som innehar alle rettighetene til å benytte Elvis Presleys navn, Elvis Presley Enterprises (EPE), og regnes derfor som den første seriøse konkurransen om å etterligne kongen selv.

EPE ble kjøpt av selskapet CKX Inc. for to år siden, det samme selskapet som også innehar rettighetene til det amerikanske Idol-showet.

Det har vært arrangert innledende kvalifiseringer over hele verden, og til slutt ble det samlet 24 Elvis-kopier i Memphis, hvorav Bjørnstad var en av ti som kvalifiserte seg til finalen på grunnlag av både stemmelikhet, utseende og sceneshow.

Selve finalen går av stabelen førstkommende fredag, og markerer avslutningen på en uke der man har minnet 30-årsjubileet for Elvis dødsdag 16. august 1977.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Musikk

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Siste nytt