Minor Majority åpner godtebutikken

Minor Majority åpner dørene til sin godtebutikk på sin siste utgivelse. Og godt er det, for dobbelt-CD-en "Candy Store" må publikum suge lenge på før det norske bandet legger ut mer drops i hyllene.

- Det var litt slitsomt å lage den siste platen ("Reasons To Hang Around" fra 2006, red.anm.). Det skal jo være gøy, men så ble det stressende å komme i mål. Nå har vi lyst til å ta en pause. Vi har i hvert fall et studioalbum til i oss, men jeg vet ikke når det kommer. Som låtskriver må jeg leve et litt vanlig liv for å skrive gode låter, det må til, sier Minor Majoritys frontmann Pål Angelskår (33).Angelskår sier at de åtte årene de har holdt på som band har vært en veldig intens periode, særlig de fire siste årene:- Det har vært plate, turné, lage sanger på turné, komme hjem, spille inn sangene vi laget på turneen og så turnere igjen. Vi trenger litt fri nå.

B-siden først.

Og det er i grunnen her "Candy Store" kommer inn. I påvente av nytt materiale, gir de likeså godt ut et dobbeltalbum med en A-side som består av 16 tidligere utgitte låter og en B-side fylt med 11 tidligere uutgitte innspillinger.- Vi hadde 30 låter liggende som vi kuttet ned til 11. Tre av dem er nye, de andre er omarrangert. Mye av det var for skisser å regne som bare er blitt liggende og som ikke har passet inn. Han gleder seg stort over at de har fått gitt ut en best of-samling etter fire studioalbum.- Som platesamler er det noe av det kuleste jeg vet om. Jeg tenkte det var en god idé å lage en fin pakke til de som er fans og en til dem som ikke er så kjent med oss.Det eneste Angelskår er lei seg for med utgivelsen, er at ikke B-siden kom først.- Det er den jeg hører på. Jeg angrer på at vi ikke kjørte den først slik at alle låtene som folk ellers kjenner til, er bonusen. Det skal vi gjøre i Tyskland og Frankrike når vi slipper platen der.I tillegg til musikken, inneholder coveret usedvanlig fyldige kommentarer til bandets utgivelser fra alle bandmedlemmene.

Live-pause.

Før Minor Majority tar pause, legger de ut på turné med start fredag 7. september under Granittrock i Oslo.- Etter turneen planlegger vi å være borte en stund, i hvert fall når det gjelder livespilling. Det kan tenkes vi holder konserter, men ikke i Minor Majority-sammenheng som band.Dem som får med seg bandet på deres foreløpig siste turné, vil få servert både en hitspakke og en del av materialet fra B-siden på "Candy Store".- I tillegg har vi trukket frem låter fra de to første skivene som vi har omarrangert i bandformat. Så gjør vi et akustisk sett i midten hvor vi spiller låter som vi ikke har spilt de siste fire årene. Målet er at dette ikke skal bli kjedelig for dem som så oss på de siste to turneene.

Det neste skrittet.

Selv om bandet tar pause fra livejobbing etter den forestående turneen, skal de øve to ganger i uken og Angelskår har masse skisser til sanger liggende. Han håper hans rolle som småbarnspappa vil prege låtene han skriver.- En begynner gjerne å ligne på seg selv som låtskriver etter hvert. Jeg synes det er veldig vanskelig å skrive tekster, men kjenner jeg har lyst til å begynne med det og klare å finne andre vinklinger enn før.Pusterommet tror han vil gjøre godt.- Nå er det spennende om vi klarer å ta det et skritt videre. Vi begynte med dette da vi var ganske voksne. Vi var i 25-årsalderen da den første platen kom. Vi har fått lov til å leve ut guttedrømmen som voksne gutter, sier Pål Angelskår.
Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også

Siste fra Musikk

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Foreløpig turnéliste:

07.09 - Oslo, Granittrock25.09 - Bergen, Hulen26.09 - Bergen, Hulen27.09 - Haugesund, Byscenen28.09 - Stavanger, Folken29.09 - Drammen, Union Scene04.10 - Lundetangen, Skien08.10 - UKA i Trondheim - Studentersamfundet11.10 - Tromsø, Driv12.10 - Narvik, Høyskolen13.10 - Bodø, Sinus17.10 - Veka i Volda - Rokken19.10 - Lillehammer, Bingon20.10 - Arendal, Kulturhuset25.10 - Sogndal, Meieriet27.10 - Kongsberg, Energimølla03.11 - Åndalsnes, Kulturhuset10.11 - Oslo, Sentrum Scene

Flere bilder

Pål Angelskår i Minor Majority oppsummerer karrièren så langt med utgivelsen "Candy Store". FOTO: MORTEN HOLM / SCANPIX

Siste nytt