Spiller på mange strenger

TNT-gitarist og selvtitulert heks Ronni Le Tekrø er aktuell med ny plate, biografi, TV-serie og konsertsamarbeid med Sølvguttene – samtidig.

- Jeg er i mitt livs form! roper Ronni Le Tekrø så det skjelver i det meterlange håret. Det er lenge siden han har vært spesielt langt fremme i folkets pannebrask, men nå skjer det mye. Virkelig mye.

Alt eller ingenting

Mange har kanskje fått med seg at den aldrende rockeren har blitt rektor, nærmere bestemt på TV2s Rockeskole, der han skal lære pur unge musikere både attitude og alternativ traktering av instrumentene.

Dessuten slipper musikkjournalist Stein Østbø i VG i disse dager sin helt ferske biografi "Hekta" om rockestjernen, og Ronni slipper nytt album og spiller konsert i Jakobkirken med det ikke helt ukjente backingbandet Sølvguttene. Alt på en gang.

- Jeg må innrømme at jeg la en slu plan om å få til alt på en gang. Da jeg skjønte at boka og TV-serien kom til å få lansering omtrent samtidig, tenkte jeg at det ville være lurt å slippe albumet i samme draget, flirer han.

- Men det er albumet som betyr noe. Boka kan jeg godt leve med, men den viser bare fragmenter av hvem jeg er, mener han. - Og du kommer ikke til å finne meg som programleder på Frokost-TV heller, for å si det sånn. Konserten med Sølvguttene på fredag har jeg fortsatt ikke sett en note til. Nei, det er albumet som betyr noe, mener han.

Slakter pressen

Og han har ikke altfor store forventninger til mottakelsen i fedrelandet.

- Nei, denne skiva er nok for bra for Norge. Som gammel heks er jeg synsk nok til å se at hovedstadspressen ikke kommer til å ta godt imot den, men du blir uansett ikke stor av å bli likt av journalistene i Oslo. Jeg har aldri opplevd et land som i like stor grad preges av krybbebiting, og derfor tilbringer jeg mye tid andre steder i verden, sier han bestemt, og legger til at journalistene bør vokte seg vel for å gå løs på tungrockere.

- Journalistene bør passe kjeften sin. Det er tungrockere overalt, og de kan like gjerne sitte ved siden av deg i dress på kontoret som i svarte klær på T-banen. Vi har infiltrert alle redaksjoner, og alle jobber for saken. Lojaliteten hos fansen er enorm, mener han.

Hekse-Ronni

Og kanskje skal man ikke spøke med Ronni Le Tekrø. Han har vært involvert i naturreligionen Wicca siden 1980-tallet, kaller seg selv heks og lagrer energi i steiner i skogen så han kan gå ut og lade opp igjen senere.

- Det er ikke så skummelt, sier Ronni. – Wicca hjelper meg til å forholde meg til død, skyldfølelse og slike ting. Jeg foretrekker det fremfor folkeeventyr fra Midt-Østen som har kastet en hel verden ut i krig. Jeg tror mer på norske folkeeventyr enn mye av de greiene der, sier han, lener seg bakover og legger armene i kors.

Og favorittfiguren hans er kanskje mannen som løp til verdens ende for å hente vann, han er nemlig snar til å komme seg ut av landet når han har sjansen.

- Jeg tilbringer allerede mye tid i utlandet, og kommer til å fortsette med det. Om ti år sitter jeg sannsynligvis et eller annet sted og pusser på et smalt album som ikke så mange liker, det er det jeg synes er interessant. Er man ute etter å gjøre alle til lags, er det bare å lage metal.

Men det betyr ikke at han begynner å bli soft i kantene.

- Ikke på noen måte, ler han. Én gang tungrockhjerte, alltid tungrockhjerte.

Kjære leser, nyt aftenposten gratis i hele juli
Bli med nå

Les også:

Les også

Siste fra Musikk

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Flere bilder

- Én gang tungrockhjerte, alltid tungrockhjerte, mener Ronni Le Tekrø.</br> FOTO: KYRRE LIEN

Ronni for mange, mange år siden.</br> FOTO: K&U

Siste nytt