Debatt

Sviktende faktasjekk av Aftenposten

Fakta er at det er feil at sysselsettingen er på det laveste nivået på tyve år. Det er svært enkelt å sjekke.
Debatt

Kort sagt 25. april

Her er dagens kortinnlegg: Handel med Russland, høyt og tett på Grefsen, Oslofjordtunnelen, forsøpling og tigging, TEK17 og boligkvalitet, moderinsering av jernbanen.
Debatt

Trenger vi et nytt asylinstitutt?

De fleste som kommer til Norge for å søke asyl har gjennomført en lang, kostbar og farefull ferd. Tiden er inne for å spørre om vi, gjennom vårt asylinstitutt, bidrar til at flere tusener gjennomfører slike farefulle reiser.
Debatt

Ny mattebok - bestselger og makkverk | Jan Ivar Bruholt

Det holder ikke å være flink til å lære bort når det som læres bort, er direkte feil. Kanskje vi bør gå tilbake til ordningen med offentlig godkjenning av lærebøker.
Debatt

Forfølger fortiden samene?

Storsamfunnets oppgjør med fornorskningen førte til at Sametinget ble opprettet og at samisk kultur og tradisjon ble trygget. Men det er fortsatt mye ugjort.
Debatt

Kort sagt, 24. april

Læreryrket, rohingya-muslimene i Myanmar og fortetting i Oslo. Her er dagens kortinnlegg.
Debatt

Beltevognforslaget er det motsatte av frislipp i naturen

Eldsjelene ved dei fleste små alpinanlegg rundt i landet har ein minst like sterk kjærleik for fjellet og naturen som tilsette rådgjevarar i organisasjonar i Oslo.
Kommentar

Det er jo noen som ønsker seg at politikere ikke skal ha konkrete ambisjoner for ulike næringsområder for landet. Det er jeg ikke enig i.

I 1971 satt Rolf Hellem ved kjøkkenbordet hjemme i Narvik og formulerte de ti oljebud. Det var aktiv næringspolitikk – nesten hyperaktiv, vil kanskje noen si. Men det var fremsynt, og helt riktig å gjøre.
SiD

Vi trenger nettrollene

Si ;D-innlegg: Jeg blir ofte skjelt ut i kommentarfeltene. Og det er viktig.
Debatt

Kort sagt, 23. april

IKT i skolen, private barnehager, barnevern, forskningsprofil, March for Science, operapensjon og nye byggeforskrifter. Her er dagens kortinnlegg.
Til toppen