• Programlederne Jon Hustad og Elin Ørjasæther fikk hard medfart av anmelderne, blant annet i Aftenposten, etter premieren på det nye aktualitetsprogrammet Harde Fakta.

Norge trenger «Harde Fakta»

TV2 hadde onsdag premiere på programmet Harde Fakta, som tar mål av seg å være Norges første aktualitetsprogram som ikke er venstrevridd. Dette er veldig positivt, fordi Norge trenger alternativer til den ekstreme ensretting som finnes i det venstrevridde medie-Norge.

Det er ingen tvil om at Harde Fakta kommer til å få massiv motstand fra øvrige medier, for eksempel fordi programmet allerede i første episode dokumenterte at regjeringen gjør alt den kan for å skape boligmangel i byene gjennom rigide byggekrav og reguleringer. Aftenpostens Vidar Kvalshaug var for eksempel raskt ute med en negativ anmeldelse.

Les også

Totalhavari for høyrevridd TV

Jon Hustad fremstår som noe mellom en speeda Per Ståle Lønning i sine avmaktsdager, en Per Sandberg på akevitt og en predikant på provisjon.

Dagens ubalanserte norske medier er et problem for demokratiet. Bare to prosent av norske journalister sa at de ville stemme Frp i en undersøkelse fra Respons Analyse vinteren 2012, mens hele syv prosent sa at vil stemme på det revolusjonære partiet Rødt.

Da vi for ett år siden tok til orde for alternative medier som Fox News, ble vi angrepet av et samlet medie-Norge med presseforbundets Per Edgar Kokkvold i spissen. Siden den gang har Arbeiderpartiets hovedsponsor LO gjennom A-pressen tatt kontroll over ytterligere 18 aviser, samtidig som pressestøtten og NRK-lisensen har økt. Medier som ikke gjør som staten vil bli fratatt pressestøtten, slik Finansavisen opplevde i 1999 og avisen Norge I DAG i 2009. Staten vil fremover også ha større kontroll med nettmediene, og Kulturdepartementet har derfor utarbeidet et forslag til pressestøtte til nettaviser. Dette er en skremmende utvikling.

Vi håper at TV2s Harde Fakta blir det første skrittet i retning av økt mangfold og faktaorientering i norske medier. Det begynner å bli en stund siden Frp var det eneste partiet som ville oppheve NRK-monopolet, men kampen mot ensrettede medier er langt fra over.

Siste fra Meninger

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest meninger