Debatt

Feminisme for alle

Som enhver solidarisk feminist vil understreke, er det essensielt at samme gullstandard må gjelde for alle diskrimineringsgrunnlag.
Debatt

Tegnehanne: Fem barnebøker som burde finnes

Det barnelitteraturen mangler: En episk historie om vaksinemotstand. En mormor som faller hjemme. Kvinners baguett-og-roastbeef-aktige kroppsdel. Og introverte Gina!
Debatt

Folkeregisteret tar kun en adresse.

Det er på høy tid at systemet for folkeregistrering bedre tilpasses barneloven og dagens utvikling hvor det blir stadig mer vanlig at barn har to hjem.
Debatt

Kort sagt, fredag 26. mai

Velferdsprofitører, åndsverklov, bønder og syklister. Dette er dagens kortinnlegg.
Debatt

Aftenposten forsvarer homonormativiteten | Nina Karin Monsen

Man kan lage eggceller fra en manns stamceller og sædceller fra en kvinnes. Jeg ser ikke noe av dette som et etisk gode – heller ikke med tanke på samfunnsutviklingen.
Debatt

Våpenhandlen som fikk Trump og sheikene til å danse

President Donald Trump, USAs og NATOs toppsjef, har fått Saudi Arabias høyeste utmerkelse, en æresmedalje for å skape fred. Samtidig har USA og Saudi-Arabia inngått en våpenavtale til en verdi av 930 milliarder kroner.
Debatt

Dagens kortinnlegg | onsdag 24. mai

Eksamenstull, føflekkreft, debattkultur, Israel, jordbruksoppgjøret, sykling i Oslo og fastlegeordningen. Her er dagens kortinnlegg.
Debatt

Støre og Den medisinske Drømmefabrikken

Digital helse er en medisinsk fremtidsdrøm som selges av aktører med egeninteresser. Politikere må bidra til bedre kunnskap og ikke ta del i hypen.
Debatt

Flyktningpolitikken må legges om

Flyktningdebatten bør handle om hvilke flyktninger som skal ha rett til opphold i Europa og om hvordan vi best kan hjelpe alle de som blir i nærområdene.
Debatt

Dagens kortinnlegg | tirsdag 23.mai

Byluft, barnehageprofitt, kraftjubel, operadebatt, mormonkirken, forskningspolitikk, førerløseskip, bro over Oslofjorden, bondeoppgjøret, vindkraft, dagligvaremarkedet og Jan Vardøens kinoplaner. Her er dagens kortinnlegg.
Debatt

Livsviktig åpenhet om tvang i psykiatrien

Alle roser VGs journalistikk om ulovlig bruk av tvang i psykiatrien. Men sterke krefter i helsevesenet kjemper likevel imot at slik journalistikk skal være mulig å utføre i fremtiden.
Debatt

Dagens kortinnlegg | mandag 22.mai

Den nye åndsverkloven, sykehusskandelen og Uranienborg skolekorps. Dette er dagens kort og godt.
Debatt

Kort sagt, fredag 19. mai

Pensjon, ny åndsverklov, private barnehageeiere og Iran. Dette er dagens kortinnlegg.
Debatt

Åpne Nordens grenser for forskning og behandling

Presisjonsmedisin kan redde flere pasienter og hindre alvorlige bivirkninger. Men det krever at vi krysser fagdisipliner og landegrenser - og vi må starte nå.
Debatt

Leger trenger kolleger | Bent Høie

Vi ruster opp primærhelsetjenesten med team der fastleger skal samarbeide med sykepleiere og annet støttepersonell.
Debatt

Kort sagt | tirsdag 16. mai

En nasjonal opera, solenergi, sykehuskabalen, sykkelkultur, sol og vind, barnehageplasser, Nobels fredspris, Holmenkollstafetten, parkering og matematikk. Dette er dagens korte innlegg.
Debatt

Kort sagt, mandag 15. mai

Om Nina Karin Monsen og Aftenposten. Dette er dagens kortinnlegg.
Debatt

Svak kronekurs avslører alvoret | Elisabeth Holvik

Kun møysommelig arbeid og upopulære reformer bedrer statsfinansene og vekstkraften til økonomien på lang sikt. Høyst nødvendig, men dessverre lite egnet som valgflesk.
Debatt

Kort sagt søndag 14. mai

Islamsk terror, vindkraft, terrorfrykt på 17. mai, kunstige lepper, klesindustrien og politiets passkø. Dette er søndagens kort sagt.
Til toppen