Må nedkjempes med ord

I sitt forsvar i gårsdagens avis av Mohammad Usman Ranas rett til å fremme religionsfrihet sammenligner Hanne Stine Nabintu Herland den med homokampen, og krever respekt for begge syn. Jeg finner sammenligningen usmakelig. Rana har problemer med å fordømme henrettelse av homofile. Avtvinger dette respekt? Meg bekjent har ingen "homoaktivister" og menneskerettighetsaktivister hatt lignende problemer med å fordømme henrettelser, uansett hvem de rammer og hvorfor. Det er viktig at både Rana og Herland slipper til i samfunnsdebatten, og den retten skal forsvares. Men Ranas holdninger fortjener ikke respekt. De fortjener å bli nedkjempet med ord!

Les også:

Siste fra Debatt

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest meninger

Slepp ungane fri

Ungane er blitt premissgjevarane i samfunnet: Foreldre og føresette er reduserte til statistar, sekretærar og organisatorar for eigne born. Kvifor er det slik?

Zapateros nye sjanse

JOSÉ LUIS RODRÍGUEZ ZAPATERO og hans spanske sosialistparti PSOE har fått fullmakt av velgerne til å fortsette i fire nye år. Partiet styrket sin stilling, selv om det heller ikke denne gangen klarte å få rent flertall i nasjonalforsamlingen.

Mest kommentert siste døgn

Siste kommentarer