Står bak 65 % av voldtekter

I et innlegg i Aftenposten 9. mars fortsetter Ap-politikere, denne gang Håkon Haugli og Anne Cathrine Berger, å fraskrive Regjeringen ansvaret for den tragiske økningen i antall voldtekter i Oslo.

Voldtekt er en grov kriminell handling og sorterer derfor under politiet - ikke noe byråd i Oslo. Politiet er som kjent statens ansvar. Regjeringen har ansvaret for kriminalitet- og innvandringspolitikken i landet, og har virkemidlene på disse områdene. Ifølge skribentene er det uanstendig og uansvarlig av meg å gjøre de mange overfallsvoldtektene til et innvandringspolitisk spørsmål. Det ville vært uansvarlig å ikke påpeke det faktum at menn med utenlandsk opprinnelse står bak 65 prosent av voldtektene og voldtektsforsøkene i Oslo.

Ut av landet.

De bør lytte til sin egen partifelle Saera Khan, som mener innvandrermenns holdninger til kvinner er årsaken til de mange overfallsvoldtektene i Oslo i det siste. Jeg støtter fullt opp om hennes kamp for at slike kvinneundertrykkende holdninger ikke skal få lov til å leve videre i det norske samfunn. Alle innvandrere som blir dømt for voldtekt, og som ikke har norsk statsborgerskap, skal sendes ut av landet etter endt soning.

Opp av gjørma.

Skribentene påstår også at dagens regjering har økt overføringene til politiet. Sannheten er at Frp sørget for en påplussing i budsjettet for 2005. Ifølge Oslo Politiforenings debattinnlegg i Aften 14. februar fikk Frps innsats "politidistriktet opp fra gjørma". De skriver videre om budsjettet for 2006, som Ap hadde ansvaret for:"Dessverre for byens borgere og politidistriktets ansatte, ble ikke denne påplussingen fulgt opp i 2006. Det resulterte i stramme prioriteringer, mindre synlig politi, stengte politivakter og dramatisk økning i henleggelser av saker på grunn av kapasitetshensyn. 2007-budsjettet ble derfor en sørgelig affære for Oslo politidistrikt."Storbergets og Aps løsning på Oslo-politiets utfordringer er å be Oslos befolkning om innspill på hvilke lovbrudd politiet skal se bort fra. Han har også uttalt at han er fornøyd med dagens situasjon for Oslo-politiet. Det er ikke byrådet. Det er nok å nevne at 91 prosent av vinningskriminaliteten i Oslo ikke oppklares.

Feilslått justispolitikk.

Byrådet i Oslo tar voldtektssituasjonen i Oslo alvorlig, og vi har et godt samarbeid med politiet. Men vi tar selvsagt ikke ansvar for Regjeringens feilslåtte justispolitikk, der det også er mulig for drapsdømte å få permisjon og begå nye drap.
Send ditt innlegg til debatt@aftenposten.no Mer informasjon om debattinnlegg og kronikker finner du her.

Les også:

Siste fra Debatt

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.
Debatten vil bli moderert i ettertid.

Mest lest meninger